ЈЕВТИЋ И РОДЕ О ВАШИНГТОНСКОМ СПОРАЗУМУ: Просперитет и будућност омладине на Косову главне теме разговора
ВАШИНГТОНСКИ споразум, последња рунда разговора између делегација Приштине и Београда у Бриселу, планови министарства по питању повратка и реинтеграције повратника, израда Закона о повратку, изазови невећинских заједница, просперитет и будућност омладине на Косову, владавина права, биле су главне теме о којима се разговарало током састанка министра за заједнице и повратак, Далибора Јевтића и новог амбасадора Савезне Републике Немачке на Косову, Јорна Родеа (Јöрн Рохде).
Наиме, како се наводи у саопштењу за јавност двојица званичника су сесагласили да успех дијалога зависи од спровођења постигнутих споразума и да је посебно важно да обични људи имају конкретну корист од тога.
Амбасадор Роде је истакао чињеницу да је Влада Немачке годинама уназад веома посвећена унапређењу услова живота свих грађана на Косову.
На дужности новог амбасадора на Косову, Јорн Роде је ступио крајем јула ове године и ово је његов први званични сусрет са министром Јевтићем. Захваливши министру на срдачној добродошлици, амбасадор је истакао своје уверење да ће њихова сарадња у будућности бити на високом нивоу.
МАСК ШОКИРАО О ЗЕЛЕНСКОМ: Он је шампион свих времена, извео једну од највећих пљачки САД-а
ИЛОН Маск, амерички милијардер и будући шеф комисије за смањење савезне владе у администрацији новоизабраног председника САД Доналда Трампа, назвао је Владимира Зеленског шампионом свих времена за „једну од највећих пљачки“ Сједињених Америчких Држава.
30. 12. 2024. у 15:29
ДРАМА У КОМШИЛУКУ: Откривена непозната летелица, становници упозорени да потраже склоништа
РУМУНСКИ радарски системи открили су синоћ мали летећи објекат, за који се сумња да је дрон, који је ушао у национални ваздушни простор до шест километара у југоисточном округу Тулчеа, саопштило је министарство одбране Румуније.
27. 12. 2024. у 09:23
ИСТИНА О СЛАНИНИ И СВИЊСКОЈ МАСТИ: Стручњаци откривају - шта заиста једемо
ТРАДИЦИОНАЛНЕ намирнице попут свињске масти, сланине и лука заузимају посебно место у кулинарској традицији многих регија, посебно на овим просторима.
31. 12. 2024. у 15:10
Коментари (0)