ТРЕКИНГ ЛИГА НА ВРШАЧКИМ ПЛАНИНАМА: Више од 300 такмичара и по киши уживало у изазовима војвођанске лепотице
ВРШАЧКЕ планине су минулог викенда „угостиле“ више од 300 планинара из целе Војводине и појединих градова Србије, који су учествовали у другом колу Војвођанске трекинг лиге.
На старту се појавило 316 такмичара, али је стазе, које су биле подељене у три категорије, на време савладало њих 289. Они су остварили резултате, који ће се у укупном пласману бодовати појединачно и клупски.
Додела медаља и захвалница је изостала због епидемиолошких мера, а такмичари ће их добити накнадно.
Упркос неповољним временским условима, јер је било ветровито и кишовито, такмичари су задовољни организацијом, коју је, поштујући све епидемиолошке мере, спровело локално Планинарско-смучарско друштво „Вршачка кула“ у сарадњи са локалном самоуправом, јавним институцијама и привредницима.
Истичу да су стазе на Вршачким планина најтеже од свих у Војводини, али уједно и најатрактивније, јер воде кроз предивне пределе од самог града до највишег врха у северној покрајини – Гудуричког врха (641 мнв).
Наредно коло Војвођанске трекинг лиге – Куп Фрушке горе – биће одржано 16. маја у Поповици.
МАСК ШОКИРАО О ЗЕЛЕНСКОМ: Он је шампион свих времена, извео једну од највећих пљачки САД-а
ИЛОН Маск, амерички милијардер и будући шеф комисије за смањење савезне владе у администрацији новоизабраног председника САД Доналда Трампа, назвао је Владимира Зеленског шампионом свих времена за „једну од највећих пљачки“ Сједињених Америчких Држава.
30. 12. 2024. у 15:29
ДРАМА У КОМШИЛУКУ: Откривена непозната летелица, становници упозорени да потраже склоништа
РУМУНСКИ радарски системи открили су синоћ мали летећи објекат, за који се сумња да је дрон, који је ушао у национални ваздушни простор до шест километара у југоисточном округу Тулчеа, саопштило је министарство одбране Румуније.
27. 12. 2024. у 09:23
ИСТИНА О СЛАНИНИ И СВИЊСКОЈ МАСТИ: Стручњаци откривају - шта заиста једемо
ТРАДИЦИОНАЛНЕ намирнице попут свињске масти, сланине и лука заузимају посебно место у кулинарској традицији многих регија, посебно на овим просторима.
31. 12. 2024. у 15:10
Коментари (0)