TRAMVAJI OPET VOZE SAVSKOM: Linije javnog prevoza 11 i 12 spojile Novi Beograd i Banovo brdo sa centrom prestonice

Š. M.

10. 02. 2022. u 07:20

TRAMVAJSKE linije 11 i 12 posle dve godine od obustave juče su konačno počele da saobraćaju Savskom ulicom. Kako bi prostor bio kompletno uređen, potrebno je do 1. marta završiti radove na kolovozu, trotoarima i manjem delu Savskog trga.

ТРАМВАЈИ ОПЕТ ВОЗЕ САВСКОМ: Линије јавног превоза 11 и 12 спојиле Нови Београд и Баново брдо са центром престонице

Šinsko vozilo prolazi delom Trga, Foto N.Skenderija

Reporteri "Novosti" uverili su se da sve funkcioniše "pod konac" i da su manji nedostaci na tramvajskoj mreži prethodnih dana uklonjeni. Linije 11 i 12 ponovo su "proradile", pa su tako građani iz novobeogradskih blokova i Banovog brda dobili direktnu vezu sa centrom grada, koja će dodatno rasteretiti saobraćaj i prenatrpane gradske linije.

- Konačno da i na ovoj trasi krene redovan saobraćaj, mislila sam da neću dočekati kraj rekonstrukcije - sa osmehom priča starija sugrađanka za "Novosti".

- Mnogo znači uspostavljanje ove linije, posebno za nas koji živimo na Banovom brdu. Sada neće biti tolikih gužvi u prevozu i što je najbitnije, brže će se putovati. Iako je bilo dosta odlaganja, bitno da je sve napokon završeno.

Za kompletno uređenje ovog prostora građani koji vozilima iz Nemanjine i Karađorđeve žele da uđu u Savsku ulicu moraće da se strpe još 20 dana. To je novi rok koji najavljuju gradski čelnici, za koji bi kompletna rekonstrukcija bitnog pravca trebalo da bude završena. Na ovih pedesetak metara puta mašine i radnici su prisutni tokom celog dana, a na ruku im idu i dobri vremenski uslovi. Trenutno se priprema kolovoz za asfaltiranje, postavljaju se stubovi javne rasvete i uređuju trotoari duž trase. Takođe je počela i sadnja drveća, koje će oplemeniti ceo prostor.

Preduzeće "Beograd na vodi" zaduženo je za uređenje ovog dela Savske ulice, pa je grad, bar na ovom projektu, bio vezanih ruku. Ipak, rokove su često pomerali, ali i molili radnike da "zapnu" i privedu posao kraju, koji će do 1. marta konačno biti kompletiran.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (1)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S