POVODOM DANA DRŽAVNOSTI REPUBLIKE SRBIJE: Besplatno u Vojni muzej

Милица Шкорић
Milica Škorić

14. 02. 2023. u 15:49

POVODOM Sretenja - Dana državnosti Republike Srbije, Vojni muzej na Kalemegdanu sutra i prekosutra otvoriće svoja vrata besplatno za sve zaintersovane posetioce.

ПОВОДОМ ДАНА ДРЖАВНОСТИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ: Бесплатно у Војни музеј

Foto: Ministarstvo odbrane

Građani će u Vojnom muzeju, u periodu od 10 do 17 časova, moći da pogledaju stalnu muzejsku postavku koja broji 3.500 predmeta i dokumenata, a koja prikazuje istorijsko razdoblje počev od 4.000 godina pre nove ere do poslednjih ratnih dešavanja tokom devedesetih godina prošlog veka.

Postavka obuhvata primerke oružja, vojne odeće, uniformi, zastava, odlikovanja, kao i brojne fotografije i umetnička dela koja slikovito prikazuju vojnu i nacionalnu istoriju na našim prostorima, piše u saopštenju Ministarstva odbrane Republike Srbije.

Povodom praznika, slobodan ulaz biće danas za sve posetioce i u Galeriji Vojnog muzeja u Balkanskoj ulici, od 10 do 17 časova, gde će svi zainteresovani moći da pogledaju izložbenu postavku fotografija poginulih heroja sa Košara koja čuva od zaborava uspemenu na stradale borce u NATO agresiji 1999. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ČETVORICA SRBA PROGLAŠENA ZA NEPRIJATELJE UKRAJINE! Tri fudbalska reprezentativca i trener uradili ovo - i našli se na crnoj listi