IZA NJIH STOJE POLITIČKE STRANKE: Šapić o najavljenom protestu sindikata GSP

S.V.

20. 05. 2024. u 15:45

GOVOREĆI o najavljenom protestu sindikata "Pravda", "Sloga" i "Centar" Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP), zakazanog za sutra ispred Sekretarijata za javni prevoz, Aleksandar Šapić je rekao da je GSP u boljoj situaciji nego ikada, i da su linije koje pokušava da da privatnicima linije koje ostaju u vlasništvu Beogradu.

ИЗА ЊИХ СТОЈЕ ПОЛИТИЧКЕ СТРАНКЕ: Шапић о најављеном протесту синдиката ГСП

Foto V. Danilov

- Imate 24 reprezentativna sindikata u GSP-u, ovo su tri. Videćemo koliko će ljudi da izvedu na ulicu. To su sindikati koji se bave politikom. Ovo je jedno direktno odeljenje Stranke slobode i pravde, a ova ne znam koje stranke stoje iza druga dva. Najveći broj tih radnika trebalo je da bude otpušten, jer su kršili neka pravila, ali sam ih ja sačuvao da ostanu" , objasnio je Šapić gostujući na K1.

Kako je naveo, plata vozača kada je on došao na mesto gradonačelnika je bila 70.000 dinara, a sada je između 110 i 118.000 dinara.

Takođe, dodaje Šapić, vozači su radili šest dana nedeljno, a sada će raditi pet dana i ni jedan radnik GSP-a neće biti otpušten.

- Moja je odluka da promenim uslove pod kojima se linije daju privatnicima, jer oni lepo zarađuju od toga. To grad Beograd finansira, ali moraju da kupe nove autobuse, da ih drže čistim. Mi smo privatnicima naplatili nekoliko stotina miliona dinara kazni, za klime, čistoću, redovne polaske. Moj zadatak je da podignem kvalitet javnog prevoza u interesu Beograđana - izjavio je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I TENISERI SU ZATEČENI: Francuz potezom oduševio publiku (VIDEO)