NAJBOLJEM UČENIKU ČAK 50.000 DINARA: Opština Stari grad usvojila odluku o nagrađivanju đaka i nastavnika

B.B.

07. 07. 2024. u 14:30

ULAGANjE u obrazovanje jedan je od prioriteta opštine Stari grad. Proteklih godina, izdvojen je novac za sređivanje dvorišta, učionica, toaleta, kupovinu opreme. Ove godine, prvi put, opština će novčano nagraditi vukovce, đake generacije osnovnih i srednjih škola, studente, ali i najbolje nastavnike.

НАЈБОЉЕМ УЧЕНИКУ ЧАК 50.000 ДИНАРА: Општина Стари град усвојила одлуку о награђивању ђака и наставника

Foto: Opština Stari grad

Prema rečima Bojana Bojića, rukovodioca Odeljenja za društvene delatnosti i projekte Starog grada, opština Stari grad je nedavno usvojila odluke o nagrađivanju sa ciljem da promovišu i podstaknu postignuća učenika u svim oblastima tokom njihovog školovanja, a posebno da nagrade uspehe na gradskim, republičkim i međunarodnim takmičenjima.

- Opština će nagraditi 124 učenika koja su nosioci Diplome "Vuk Karadžić" sa po 15.000 dinara, kao i sedam učenika nosilaca priznanja "Đak generacije" sa po 50.000 dinara - kaže Bojić. - Za ove namene u budžetu opštine je namenjeno 2,375 miliona dinara.

ZAHVALAN NA PODRŠCI

ANDREJ Drobnjaković se zahvalio predsedniku Marjanoviću na prijemu i iskazanoj podršci i ovom prilikom podelio je svoje planove za budućnost ističući da mu je želja da, nakon završetka Matematičke gimnazije, studira čuveni MIT - Masačusetski institut tehnologije, Harvard ili Prinston, ali i da se nakon studija vrati u Srbiju.

Predsednik Opštine Stari grad Radoslav Marjanović primio je učenika drugog razreda Matematičke gimnazije Andreja Drobnjakovića, koji je na međunarodnoj "Stemko" olimpijadi održanoj u Singapuru osvojio čak pet zlatnih medalja iz - fizike, hemije, biologije, matematike i inženjerstva. Čestitajući talentovanom učeniku za postignute izuzetne rezultate na ovom prestižnom međunarodnom takmičenju, u ime opštine uručio mu novčanu nagradu u iznosu od 100.000 dinara.

- Opština Stari grad je veoma ponosna na svoje đake i profesore koji ostvaruju izvanredne rezultate u gotovo svim oblastima - istakao je Marjanović. - Želimo ovom nagradom da nastavimo da podstičemo učenike da još više napreduju i ostavaruju još veće uspehe na koje je cela nacija ponosna. Andrejev uspeh je lep primer koji treba što više dece da sledi, a želimo da znate da će opština uvek biti podrška na tom putu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S