VITEZOVI NA AVALI: Održan "Ivandanjski Međunarodni viteški turnir Svibor Sabor"

B. Borisavljević

06. 07. 2024. u 19:15

PORTA hrama Svetog Despota Stefana Srpskog na Avali bila je mala da primi sve one koji su došli da uživo vide prave srpske vitezove. "Srednjevekovni" junaci su se okupili na "Ivanjdanskom Međunarodnom viteškom turniru SVIBOR SABOR" da odmere snage sa "oklopnicma" iz Mađarske, Češke i Bugarske, ali i pokažu Beograđanima svoje umeće.

ВИТЕЗОВИ НА АВАЛИ: Одржан Ивандањски Међународни витешки турнир Свибор Сабор

Foto: SVIBOR

Posetioci su imali priliku da dožive uzbuđenje spektakularnih viteških dvoboja u oklopima, uživaju u majstorijama gađanja lukom i strelama, bacanju sekire, buzdovana. U prelepom ambijentu drvene crkve od balvana izgrađene u srednjovekovnom stilu, uz etno zvuke, mogli su da osete duh vremena junaštva i časti naših predaka.

U prekrasnu prirode Avale savršeno se uklopila i izložba srednjovekovnih viteških oklopa i replika oružja, heraldičke zastave, šatori, radionice zanata i umetnosti. Mališani, ali i oni malo stariji mogli su se oprobati u raznim disciplinama sa posebno napravljenim mekanim i bezbednim rekvizitima. Najmlađe je oduševilo slikanje u viteškim oklopima. Za njih je Srpski Viteški Red SVIBOR pripremio je poseban program "Budi vitez!" tako da su oni hrabri mogli "sposobnosti svoje da kušaju" i nauče nešto novo o sjajnoj srpskoj prošlosti.

Organizator manifestacije je SVIBOR viteški savez Srbije, uz blagoslovom Srpske Pravoslavne Crkve i podršku Opštine Voždovac i Turističke organizacije Beograda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GOTOVO JE! Aleksa Avramović napustio Partizan, poznata i naredna destinacija