NADOKNADA ŠTETE PO ZAPISNIKU POLICIJE: Vlasnici 20 oštećenih automobila kod pogona "Kosmaj" dobiće odštetu

A.z.K

01. 08. 2024. u 14:12

VLASNICI 20 parkiranih automobila, koji su oštećeni u ponedeljak uveče na parkingu kod pogona "Kosmaj", mogu da pokrenu postupak i dobiju odštetu.

НАДОКНАДА ШТЕТЕ ПО ЗАПИСНИКУ ПОЛИЦИЈЕ: Власници 20 оштећених аутомобила код погона Космај  добиће одштету

Foto: Printskrin Instagram

Policija je nakon nezgode obavila uviđaj i napravila zapisnik, a uz ovaj dokument oni koji su pretrpeli materijalnu štetu moći će da dobiju nadoknade. Vozilo GSP koje je izazvalo ovu nezgodu biće poslato na vanredni tehniči pregled.

Kako su za "Novosti" rekli u Gradskom saobraćajnom preduzeću, njihova vozila osigurana su polisom auto-odgovornosti. To znači da će vlasnici vozila koja su oštećena moći da se sa policijskim zapisnikom obrate osiguravajućoj kući kako bi dobili nadoknadu materijalne štete. Brojna vozila potpuno su uništena u ovoj nezgodi, neka su smrskana, razlupana, a na nekoliko njih stakla su potpuno razbijena. Jedno od vozila od jačine udarca završilo je u obližnjem jarku.

Foto: Printskrin Instagram

U ovom preduzeću rekli su nam i da oni sprovode provere tehničke ispravnosti vozila u skladu sa zakonskim odredbama. Autobus koji je izazvao nezgodu u ponedeljak takođe je prošao redovnu kontorlu.

- Osim na šestomesečnom i godišnjem nivou, imamo i poslovnu praksu da svakodnevno pregledamo sva vozila i da otklanjamo probleme po prijavi kvara - rekli su u GSP za "Novosti". - Autobus koji je izazvao saobraćajnu nezgodu smešten je u garaži pogona gde će u skladu sa procedurom biti urađen i vanredni tehnički pregled. Naše nadležne službe utvrdiće detalje i razloge zbog kojih je došlo do ovog udesa. 

Foto: Printskrin Instagram

 

Autobus GSP u ponedeljak uveče vraćao se sa vožnje u pogon "Kosmaj" i tada je "pokupio" 20 parkiranih automobila ispred garaže GSP. Vozilo je u trenutku silaska sa auto-puta najverovatnije dobilo iberturu, odnosno podizanje broja obrtaja do fabričkog maksimuma i nazad. Srećom u ovoj nezgodi povređenih nije bilo, ali je pričinjena velika materijalna šteta. Policija je obavila uviđaj, a urađeno je alko-testiranje vozača koje je pokazalo da on nije bio u alkoholisanom stanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MaxBet lansirao prvu potpuno AI generisanu marketinšku kampanju