BEZ AMBULANTE DVE GODINE: U Čukaričkom naselju Železnik građani revoltirani zbog kašnjenja radova na zdravstvenoj stanici

A. Z. K.

02. 08. 2024. u 16:06

GRAĐANI Železnika gotovo dve godine na preglede moraju da idu u Sremčicu.

БЕЗ АМБУЛАНТЕ ДВЕ ГОДИНЕ: У Чукаричком насељу Железник грађани револтирани због кашњења радова на здравственој станици

Foto: Opština Čukarica

Dom zdravlja u Železniku zatvoren je krajem 2022. godine, sa rokom završetka od 240 dana. Radovi su, međutim, počeli tek u martu prošle godine i stanica još nije otvorena. U opštini Čukarica za "Novosti" juče kažu da je građevinski posao gotov, čeka se potvrda MUP da je objekat siguran.

Foto: Opština Čukarica

Za sve vreme obnove, lekari, medicinsko osoblje i kartoni su u Sremčici. Putovanje do prve zdravstvene ustanove dodatno im otežavaju radovi u Stevana Filipovića, koji će trajati do 17. avgusta. Zbog ovoga je i linija 511, koja im je bila veza sa Sremčicom, premeštena na drugu trasu pa je putovanje znatno duže. Sve to rezulatiralo je velikim nezadovoljstvom građana.

Gotovo 4.000 kvadrata

ZDRAVSTVENA stanica u Železniku ima gotovo 4.000 kvadrata i sastoji se od podrumskih prostorija, prizemlja i dva sprata. Prvi deo objekta datira iz četrdesetih godina prošlog veka, dok je drugi deo izgrađen 1968. godine. Od perioda izgradnje do danas, na ovom objektu rađeno je samo neophodno tekuće održavanje zgrade.

- Niko od nas ne zna šta se dešava sa zgradom i zašto se to toliko odužilo. Rok koji su naveli odavno je prošao, a više od 25.000 ljudi primorano je da do lekara ide okolo naokolo. Sad kada je zatvorena i ulica stvarno je pravi poduhvat doći do Sremčice i dobiti neophodnu medicinsku pomoć. Voleli bismo samo da znamo kada će sve to napokon biti završeno - ispričao je za "Novosti" jedan revoltirani sugrađanin.

U opštini Čukarica kažu i da je opremanje objekta pri kraju.

- Tokom izvođenja radova, rukovodstvo Doma zdravlja ukazalo je na potrebu povećanja napona električne struje, zbog povećanja obima posla i usluga u budućnosti. Zbog toga je bilo potrebno uraditi tehničku dokumentaciju, u skladu sa uslovima EPS i pribaviti neophodne saglasnosti - rekli su nam u GO Čukarica. - Opremanje objekta tehničkom opremom je pri kraju, a opremanje nameštajem je završeno. Kada dobijemo saglasnost MUP, tačnije Sektora za vanredne situacije i posle tehničkog prijema objekta, zdravstvena stanica će početi sa radom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!