DECA NA TOČKIĆIMA OSVOJILA CENTAR: Na potezu od "Londona" do Palate "Albanija" juče održana 25. "Beogradska rolerijada plus"

S.V.

29. 09. 2024. u 19:00

TRADICIONALNA porodična manifestacija "Beogradska rolerijada plus" juče je po 25. put održana na centralnim gradskim ulicama, a lepo vreme i temperatura od 30 stepeni izmamili su veliki broj mališana i njihovih roditelja, koji su uživali u bogatom programu.

ДЕЦА НА ТОЧКИЋИМА ОСВОЈИЛА ЦЕНТАР: На потезу од Лондона до Палате Албанија јуче одржана 25. Београдска ролеријада плус

FOTO: N. Skenderija

Održano je nekoliko trka, a mnogobrojna deca iz beogradskih vrtića i osnovnih škola oprobala su se u vožnji rolera, bicikala, trotineta i rolšua.

Na potezu od "Londona" do Palate "Albanija" juče je bilo nekoliko stotina mališana sa svojim mamama, tatama, bakama i dekama koji su im davali podršku i ohrabrenje. Rezultat je bio u drugom planu, jer ovaj dpgađaj šalje poruku da je zdrav život iznad svega. Program je svečano otvoren na bini koja se tradicionalno nalazila kod Terazijske česme, a potom je održan dvadesetominutni defile mažoretkinja iz Bele Crkve.

- Ovo je jedan od najlepših događaja u Beogradu, deca se druže, zabavljaju se, a i fizički su aktivna - priča nam sugrađanka Marija. - Došla sam sa sinom i ćerkicom, oni po parku voze trotinet i rolere a sada im je ovaj potez bio kao pista. Nisu se umorili ni posle tri sada vožnje na točkićima.

Bicikli i trotineti

PRE pet godina, potpuno se promenio koncept "Rolerijade", koja je dobila novo ime - "Rolerijada plus", jer se osim na rolerima, deca voze i na trotinetima i svim vrstama biciklića za decu. A pošto je ta ideja bila zaista plodonosna, odlučeno je da se i ove godine nastavi u istom pravcu.

Celodnevni program bio je podeljen u četiri zone, sa različitim trkama, rekreacijama, ali i edukativnim i bogatim zabavnim sadržajima. Prvo su održane glavne trke sa rolerima, a zatim i trotinetima. Kasnije su mališani uživali u mini-trkama na dečjim biciklima i biciklima sa dva pomoćna točka. Takođe, održale su se i igre u rekreativnim zonama sa vaspitačicama iz nekoliko prestoničkih opština.

Za mališane su bile postavljene i tri bine gde su pevali dečji horovi, a publika je uživala u plesnom spektaklu i pozorišnim predstavama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

NAŠ GLUMAC O NESTANKU ĆERKE: Ko zna kako bi se završilo - devojčica joj je odvukla pažnju pre mog dolaska