"TRUDIĆU SE DA OVO BUDE STANDARD" Šapić: Završena isplata „đačke pomoći” u vrednosti od 20.000 dinara za sve beogradske učenike

Novosti online

03. 10. 2024. u 10:00

ĐAČKA pomoć u iznosu od 20.000 dinara isplaćena je svim beogradskim učenicima, odnosno za 193.302 deteta, a ukupna sredstva za ovu namenu iznose skoro 3,9 milijardi dinara, izjavio je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

ТРУДИЋУ СЕ ДА ОВО БУДЕ СТАНДАРД Шапић: Завршена исплата „ђачке помоћи” у вредности од 20.000 динара за све београдске ученике

Foto: D.Milovanović

– Početkom septembra, kada je krenula isplata, najavio sam da će biti najkasnije do sredine oktobra, ali uspeli smo da ipak završimo nešto ranije. Ima još samo nekoliko stotina neispravno datih računa na koje još nije uplaćen novac. Sa tim ljudima kontaktiramo i čim dostave validne podatke, novac će im biti uplaćen. Svesni smo koliko ova sredstva znače roditeljima, naročito na jesen, kada su troškovi oko polaska dece u školu veliki i kada oni značajno opterećuju porodični budžet – rekao je gradonačelnik.  

Šapić je ponovio da će se, dokle god bude na mestu gradonačelnika, truditi da „đačka pomoć” bude standard svake godine i da će roditelji sigurno moći da računaju na ovu vrstu novčane pomoći iz gradskog budžeta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

IMALA TEMPERATURU ŠEST MESECI: Niko nije znao šta joj je, a onda su joj saopštili strašne vesti