POPRAVKA ZGRADA NA KREDIT:" Potpisan memorandum o saradnji koji će olakšati stambenim zajednicama da dobiju novac za radove

A. Z. K.

10. 10. 2024. u 17:05

JAVNO preduzeće "Gradsko stambeno" i domaća banka juče su potpisali memorandum o saradnji koji će olakšati stambenim zajednicama da dobiju kredite za popravku i uređenje svojih višespratnica.

ПОПРАВКА ЗГРАДА НА КРЕДИТ: Потписан меморандум о сарадњи који ће олакшати стамбеним заједницама да добију новац за радове

Foto Privatna arhiva

Kako su saopštili u ovom gradskom preduzeću, oni će biti jemac da će stambene zajednice vratiti pozajmice koje uzmu. Upravnici prestoničkih zgrada moći će već od 14. oktobra da podnesu zahteve za izvođenje investicionih radova koji će se finansirati iz kredita.

Prema rečima direktora JP "Gradsko stambeno" Aleksandra Jakšića, memorandum koji je potpisan važan je za Beograđane jer im daje mogućnost da uklone dugogodišnje probleme koje imaju u svojim zgradama. On smatra i da će mogućnost uzimanja kredita podstaći one koji su oklevali da započnu radove.

Brinu o 14.000 višespratnica

JP "Gradsko stambeno" trenutno brine o 14.000 prestoničkih višespratnica. Prethodnih godina ovo preduzeće radilo je na reorganizaciji, pa se tako svakog meseca više od 100 stambenih zajednica odlučuje da uđe u sistem održavanja ovog preduzeća.

- Krediti za stambene zajednice omogućiće finansiranje svih vrsta investicionih radova poput rekonstrukcije krovova, renoviranja fasada, ugradnje novih ili rekonstrukcije postojećih liftova, zamene drvenih merno-razvodnih ormana i slično - rekao je Jakšić. - Naše preduzeće biće jemac za one stambene zajednice koje odluče da uzmu ove kredite. Osim što ćemo biti garant za vraćanje kredita, mi ćemo obavljati i stručni nadzor nad izvođenjem radova. Osim toga, završićemo i sve administrativne poslove koji su neophodni, a na stanarima je da odaberu firmu koju žele da izvede radove u zgradi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠVEDSKI DOKUMENTARAC: Hrvatski teroristi srušili JAT-ov avion 1972, pad preživela samo stjuardesa Vesna Vulović

ŠVEDSKI DOKUMENTARAC: Hrvatski teroristi srušili JAT-ov avion 1972, pad preživela samo stjuardesa Vesna Vulović

JAT-ov avion “McDonnell Douglas DC-9” eksplodirao je tokom leta između Kopenhagena i Zagreba 26. januara 1972. i srušio se blizu sela Srpska Kamenjica, u tadašnjoj Čehoslovačkoj. Avion kojim su upravljali kapetan Ludvik Razdrih i kopilot Ratko Mihić raspao se na više delova i nakon nekoliko minuta slobodnog pada završio na livadi na rubu šume.

10. 10. 2024. u 13:47

Komentari (0)

NEODOLJIVA PONUDA ZA EGZOTIČNU DESTINACIJU KOJA ODUZIMA DAH