ĐACI ODABRALI NAJBOLJE PISCE: Dodeljena tradicionalna priznanja "Dositejevo pero", 28. put po redu

A. Z. K.

10. 10. 2024. u 17:08

SKORO 200 prestoničkih školaraca odabralo je Gorana Markovića i Simeona Marinkovića kao najbolje autore dečjih romana.

ЂАЦИ ОДАБРАЛИ НАЈБОЉЕ ПИСЦЕ: Додељена традиционална признања Доситејево перо, 28. пут по реду

GO Voždovac

Beogradski đaci morali su da pročitaju 48 knjiga i odluče kome će pripasti Nagrada "Dositejevo pero", kao dve najbolje izabrane su "Gabi hrabro srce Beograda" i "Moja Srbija".

"Dositejevo pero" ove godine oraganizovano je 28. put po redu. Deca su odlučila i da druga nagrada za mlađi uzrast pripadne Popu D. Đurđeviću za knjigu "Madagaskarska avantura". Treće mesto pripalo je Zoranu Panevskom za "Vrtoglavi dani u Plavoj šumi".

- U kategoriji knjiga napisanih za uzrast starijih osnovaca drugo mesto je osvojilo delo Aleksandre Jovanović "Petra je stvarno otišla", a treće "Serafina krin i poslednji grifon" Aleksandre Filipović - saopštili su u GO Voždovac.

Žiri koji je ove godine odlučivao o nagradama bio je sastavljen od skoro 200 prestoničkih đaka. Oni su morali da pročitaju brojne knjige koje su objavljene prošle godine. Učestvovale su i autorske knjige iz Republike Srpske, a tu je bio i jedan izuzetak, a to su bajke koje je objavila Ambasada Kazahstana

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠVEDSKI DOKUMENTARAC: Hrvatski teroristi srušili JAT-ov avion 1972, pad preživela samo stjuardesa Vesna Vulović

ŠVEDSKI DOKUMENTARAC: Hrvatski teroristi srušili JAT-ov avion 1972, pad preživela samo stjuardesa Vesna Vulović

JAT-ov avion “McDonnell Douglas DC-9” eksplodirao je tokom leta između Kopenhagena i Zagreba 26. januara 1972. i srušio se blizu sela Srpska Kamenjica, u tadašnjoj Čehoslovačkoj. Avion kojim su upravljali kapetan Ludvik Razdrih i kopilot Ratko Mihić raspao se na više delova i nakon nekoliko minuta slobodnog pada završio na livadi na rubu šume.

10. 10. 2024. u 13:47

Komentari (0)

NEODOLJIVA PONUDA ZA EGZOTIČNU DESTINACIJU KOJA ODUZIMA DAH