OBUKE ZA NASTAVNIKE: Počinje serija edukacija u Gradskom Zavodu za javno zdravlje Beograda

B.B.

12. 10. 2024. u 06:15

OVOG vikenda počinje sezona edukacija za nastavnike Zavoda za javno zdravlje Beograda, koji u svom zdravstveno-vaspitnom radu namenjenom deci i mladima već dugi niz godina uspešno sarađuje sa sektorom obrazovanja.

ОБУКЕ ЗА НАСТАВНИКЕ: Почиње серија едукација у Градском Заводу за јавно здравље Београда

Foto: GZZJZ

Najbolji primer za to su akreditovani programi za prosvetne radnike i saradnike, koji se baziraju na modelu edukacije edukatora, a svojim edukativnim pristupom odgovaraju sprovođenju nastave kroz model međupredmetnih kompetencija.

Prva obuka je jednodnevni seminar "Škola zdravih navika", koji je namenjen učiteljima iz beogradskih osnovnih škola. Predavanje, bazirano na principima primarne prevencije, ima za cilj usvajanje zdravih životnih stilova od najranijeg uzrasta, kroz interaktivno obrađivanje tema zdrave ishrane, fizičke aktivnosti i zdravog sna.

Edukativni rad nastavlja se već naredne sedmice, 18. i 19. oktobra sa dvodnevnim seminarom za prosvetne radnike i saradnike "Kreativni rad sa učenicima na prevenciji zloupotrebe psihoaktivnih supstanci". Ovo je program sa najdužom tradicijom koji se, već 15 godinu zaredom, uspešno realizuje u školama širom Beograda, ali i Srbije. Namenjen je učiteljima, nastavnicima i saradnicima iz osnovnih škola, koji ga, nakon obuke, rade sa učenicima od trećeg do šestog razreda.

Uz sticanje relevantnih znanja o psihoaktivnim supstancama, cilj je osnaživanje dece za odupiranje širokom spektru rizičnih ponašanja.

Foto: GZZJZ

 

Pored ovog programa, namenjenog osnovcima, pre par godina kreiran je i tematski srodan program pod nazivom "Psihoaktivne supstance i mladi - borba emocija i znanja", koji za ciljnu populaciju ima učenike srednjih škola. Jednodnevna edukacija namenjena njihovim profesorima - razrednim starešinama, nastavnicima obaveznih i izbornih predmeta gimnazija i srednjih stručnih škola, kao i stručnim saradnicima u školama i domovima učenika, biće održana u subotu 2. novembra, čime se zatvara jesenja sezona edukacija.

Sva tri edukativna programa biće realizovana u prostorijama Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd. Celokupna organizacija seminara, kao i kasnije praćenje primene programa u školama sa učenicima, sprovodi se uz finansijsku podršku Gradske uprave grada Beograda - Sekretarijata za zdravstvo.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POZNATI PEVAČ UMRO NA SCENI: Koncert prekinut zbog tragedije