IZ KASE 26 MILIONA DINARA: Spremna pomoć grada roditeljima sa više blizanačke dece

B.B.

24. 10. 2024. u 17:41

IZ budžeta Grada je izdvojeno 26 miliona dinara za isplatu stalne novčane pomoći za trojke, četvorke, petorke, šestorke i duple blizance koja se isplaćuje preko Sekretarijata za socijalnu zaštitu. Ova vrsta podrške predviđena je Odlukom o pravima i uslugama socijalne zaštite i ostvaruje se jednom godišnje, a prijavljivanje roditelja je u toku.

ИЗ КАСЕ 26 МИЛИОНА ДИНАРА: Спремна помоћ града родитељима са више близаначке деце

Foto: N. Živanović

Prema rečima Jovane Kostić iz Sekreterijata za socijalnu zaštitu, roditelji trojki, četvorki, petorki, šestorki i duplih blizanaca mogu da podnesu zahtev i potrebnu dokumentaciju za ostvarivanje tog prava u opštinskom odeljenju Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu prema mestu prebivališta iz lične karte, svakog radnog dana od 7.30 do 15.30.

POTVRDA IZ ŠKOLE

ZA decu školskog uzrasta potrebna je potvrda škole o redovnom školovanju, kao i broj tekućeg računa podnosioca zahteva, dok se izvod iz matične knjige rođenih i potvrda o prijavi prebivališta za svu decu pribavlja službenim putem

- Roditelji dece predškolskog uzrasta dobijaju jednu prosečnu zaradu isplaćenu u Beogradu, osnovaca dve prosečne zarade, a srednjoškolaca tri prosečne zarade - navela je Kostićeva. - Na evidenciji Gradskog centra za socijalni rad u 2023. godini je bilo 107 porodica sa ukupno 340 dece. Od toga trojke ima 88 porodica što je 264 dece, četvorke dve porodice, dok su dupli blizanci rođeni u 17 porodica i ima ih 68 dece.

Kostićeva je navela da potrebna dokumentacija podrazumeva očitanu ličnu kartu podnosioca zahteva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATAN POPUST JOŠ SAMO PAR DANA! Ne propustite priliku za veliku uštedu