MALI SE SASTAO SA PREDSTAVNICIMA KREDITNE AGENCIJE MUDIS: Ministar će imati brojne sastanke u Vašingtonu

Tanjug

24. 10. 2024. u 15:38

MINISTAR finansija Siniša Mali sastao se danas u Vašingtonu sa predstavnicima kreditne agencije Mudis i tako započeo sastanke u okviru učešća na Godišnjem zasedanju Međunarodnog monetarnog fonda i Grupacije Svetske banke.

МАЛИ СЕ САСТАО СА ПРЕДСТАВНИЦИМА КРЕДИТНЕ АГЕНЦИЈЕ МУДИС: Министар ће имати бројне састанке у Вашингтону

Foto: RTS printskrin/Siniša Mali

Prvog dana boravka u Vašingtonu, ministar Mali će imati sastanke i sa predstavnicima kreditnih agencija Standard and Purs i Fič rejtings, nakon što je Srbija 4. oktobra po prvi put dobila investicioni rejting.

Mali će se sastati i sa zamenikom generalnog direktora MMF Bo Lijem, potpredsednicom Svetske banke za Evropu i Centralnu Azije Antonelom Basani i direktorom Evropskog odeljenja u MMF Alfredom Kamerom.

Mali će tokom boravka u Vašingtonu prisustvovati i sastanku Konstituence  MMF i SB, a u petak će se obratiti na investitorskom sastanku, gde će predstaviti potencijale Srbije za ulaganja.

Skup u Vašingtonu okuplja guvernere centralnih banaka, ministre finansija i razvoja, članove parlamenata, rukovodioce privatnog sektora, predstavnike organizacija civilnog društva i akademike kako bi razgovarali o pitanjima od globalnog značaja.

Godišnji sastanak MMF i Svetske banke počeo je u ponedeljak, 21.oktobra i trajaće do subote, 26. oktobra.

Agencija za ocenu kreditnog rejtinga "S&P Global Ratings" je 4. oktobra  povećala kreditni rejting Srbije na investicioni, na nivou BBB- sa stabilnim izgledima za njegovo dalje poboljšanje.

BONUS VIDEO: MALI NA EKSPO GRADILIŠTU: Ministar finansija predao Dosije za priznanje Specijalizovane izložbe EXPO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATAN POPUST JOŠ SAMO PAR DANA! Ne propustite priliku za veliku uštedu