VELIKI ODZIV DAMA: Preventivni ultrazvučni pregledi dojki ispred opštine Novi Beograd

B.B.

26. 10. 2024. u 19:04

NA platou ispred opštine Novi Beograd ovog vikenda organizovani su besplatni ultrazvučni pregledi dojki pod sloganom „Budi hrabra, pregledaj se". Već prvog dana odazvao se veliki broj dama svih generacija. Zakazivanje je bilo na licu mesta, bez čekanja i potrebne dokumentacije.

ВЕЛИКИ ОДЗИВ ДАМА: Превентивни ултразвучни прегледи дојки испред општине Нови Београд

Foto: Opština Novi Beograd

Karavan besplatnih pregleda u mesecu oktobru, Međunarodnom mesecu borbe protiv raka dojke, organizovan je u saradnji udruženja za edukaciju, prevenciju i podršku obolelima od karcinoma dojke „Žena uz ženu" i opštine Novi Beograd.

- Izuzetno mi je drago što je ovo prema rečima Ane Dornik predsednice udruženja najposećeniji karavan, što znači da se ta svest o prevenciji podigla - istakla je Ivana Nikolić, predsednica opštine Novi Beograd. - Danas je puno mladih žena koje su došle da se pregledaju, što je takođe veoma značajno, jer uglavnom mlađi ljudi misle da su bolesti podložniji stariji, dok se u svakodnevici pokazuje da nema pravila. Iako je oktobar Međunarodni mesec borbe protiv raka dojke, svi zajedno treba da se trudimo da svakog dana i svakog meseca radimo na podizanju svesti.

Ana Dornik zahvalila se opštini Novi Beograd na podršci karavanu „Budi hrabra pregledaj se!".

- Imali smo jutros više od 150 prijavljenih žena, što je zaista dosta. Verujem da će sa sutrašnjim danom, ukupna brojka na preglede biti dosta veća - navela je Dornik. - Do sada smo pregledali 1.600 žena tokom trajanja karavana po celoj Srbiji. Ovo je dokaz da ženama zaista kada je nešto lako dostupno, pokazuju dobru volju za preglede.

Ovo je deveti karavan po redu, u kojem udruženje obilazi opštine i gradove Srbije s ciljem pružanja besplatnih ultrazvučnih pregleda dojki ženama starosti od 18 do 50 godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVI REKORD KARIJERE: Olga Danilović u polufinalu turnira u Kini, sledeća stanica grend slem šampionka (VIDEO)