SEMAFORI KOD "UŠĆA": Postavljena svetlosna signalizacija na kružnom toku

B.B.

27. 10. 2024. u 19:01

DVA meseca posle otvaranja, kružni tok kod tržnog centra "Ušće" na Novom Beogradu dobio je i semafore na pešačkom prelazu. Svetlosna signalizacija je postavljena ponovo na mestu gde se nalazila pre izgradnje kružnog toka. Kako se ne bi stvarale gužve, saobraćaj na ovoj raskrsnici su donedavno regulisali saobraćajci, a sada će to raditi semafori.

СЕМАФОРИ КОД УШЋА: Постављена светлосна сигнализација на кружном току

Foto: D. Milovanović

Kružni tok na izlasku sa Brankovog mosta, deo je pripremnih radova "mali metro", koji predviđa uklanjanje Starog savskog mosta planirano da počne od 1. novembra i gradnju novog, kao i tunela u Bulevaru despota Stefana. Kružni tok bi trebalo da obezbedi lakše funkcionisanje saobraćaja dok most i tunel ne budu izgrađeni.

Nadležni u gradu očekuju da će novi kružni tok na Novom Beogradu, izmeniti saobraćajnu sliku grada i "prokrviti saobraćaj". U planu je izgradnja još dva kružna toka - na raskrsnici Bulevara Mihaila Pupina, i ulice Milentija Popovića, a treći na raskrsnici Bulevara Nikole Tesle i ulice Ušće.

Kako je ranije najavljeno, kada se 1. novembra zatvori Stari savski most, u orku od 10 dana biće uklonjene instalacije za tramvaje i trasa osposobiti za kretanje autobusa. Za radove u Ulici Despota Stefana, biće obezbeđena mala obilaznica u blizini Cvijićeve i Poenkareove ulice. Tokom izgradnje tunela ova centralna gradska saobraćajnica neće biti zatvarana, ali će se saobraćaj odvijati u jednoj traci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JOKIĆ I REČI KOJE ODZVANJAJU AMERIKOM: Zbog ovoga je najbolji košarkaš današnjice (VIDEO)