КРОЗ ОПУС ЦРЊАНСКОГ: О топонима и музејима у делима великог писца
МУЛТИМЕДИЈАЛНО музеолошко путовање кроз дела Милоша Црњанског, ауторке мр Лидије Мустеданагић, музејске саветнице, биће приређено у Музеју Војводине у Новом Саду у уторак 29.октобра.

Фото /промо
На трагу модерних читалаца, који за помоћ и подршку увек имају интернет при руци, биће то подсећање на бројне топониме и музеје из опуса Милоша Црњанског, чија су нарочито прозна дела, као и његов ерудитивни и спознајни хоризонт, обогаћени искуством стеченим у њима.
Писац као кустос, посматрач музеолошких прегнућа, публике, јавног мњења, те историје уметности јесте, укратко, она је перспектива са које ће Црњански овога пута бити осветљен.
Подсетимо, Музеј Војводине је крајем ове недеље прославио 177 година постојања у друштву колега, сарадника и пријатеља. Отворeнa je изложбa "Земља и небо - Српска Војводине у срцу и души", говорилo се о досадашњем раду и будућим плановима, дружили се рођендански и уз дружбу отворили простор за неке будуће заједничке акције.
Од Српске народне збирке, Музеј Војводине је прерастао у највећи музеј комплексног типа, други по величини у нашој земљи, који у својим збиркама чува непроцењиву културну баштину и сведочи о богатој историји и традицији Војводине.

НИЈЕ НИ КУПИЛА КАРТУ, НА ПЛАЖИ ЈОЈ ПОНУДИЛИ БЕСПЛАТНУ ВОЖЊУ: Нови детаљи трагичне смрти Новосађанке у Будви
ТИНЕЈЏЕРКА је, како каже њен близак пријатељ, била девојка пуна живота, имала је много планова за будућност, а тек је имала 19 година, и цео живот је био пред њом, а сада је читава њена породица завијена у црно.
30. 05. 2025. у 14:42

УКРАЈИНА ИЗВЕЛА ЈЕДАН ОД НАЈВЕЋИХ НАПАДА НА РУСИЈУ: Аеродроми у Москви затворени, уништена важна фабрика (ВИДЕО)
УКРАЈИНА је током ноћи извела један од највећих напада дроновима од почетка рата, гађајући више циљева на територији Русије. Због напада су московски аеродроми били приморани да привремено обуставе рад, што је изазвало хаос у ваздушном саобраћају.
28. 05. 2025. у 09:45

РЕЦЕПТ ИМА 3 МИЛИОНА ПРЕГЛЕДА: Ову питу од јабука из 1894. године некада су сматрали најбољим слаткишем на свету!
УПРКОС томе што им нису били доступни миксери и разни састојци који нас данас чекају на сваком кораку, у прошлости су се људи довијали и успевали да припреме сласне десерте који се памте и данас.
03. 06. 2025. у 13:25
Коментари (0)