КОЛИКО ДУГО ТРЕБА КУВАТИ ЈАЈА? Рецепт је много једноставнији него што мислите
ЈЕДЕ вам се ровито јаје, а када га скувате схватите да је жуманце трвдо. А када су вам потребна тврдо кувана јаја за салату, она не испадну баш онаква каква сте желели. Питате се у чему је штос.

Фото Shutterstock
Тајна је у дужини кувања. За почетак, да вам не би попуцала, у воду додајте мало соли и две-три капљице сирћета. Ако желите да меко кувано, односно ровито јаје, са готово течним жуманцетом, чим вода проври посуду склоните са рингле и оставите је поклопљеном три до пет минута, у зависности од тога колико течно желите да буде жуманце.
Потом једите јаја кашичицом, без претходног љуштења, јер ће и беланце бити мекано. Да бисте добили средње кувано јаје, оно чије је жуманце благо течно, а беланце чврсто, када вода прокључа склоните шерпу са рингле и тек након шест минута извадите јаја.
Тврдо кувана јаја направићете ако посуду оставите на рингли пет минута након што вода прокључа, али искључите шпорет. Уколико желите баш чврсто и суво жуманце, оставите јаје у посуди 10 уместо пет минута.

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље
РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.
17. 04. 2025. у 11:29

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО - КРАХ БРАКА АНЕ ИВАНОВИЋ И БАСТИЈАНА: Швајнштајгер скинуо бурму (ФОТО)
АКО се уопште и сумњало у развод Ане Ивановић и Бастијана Швајнштајгера, сада дилеме више нема.
18. 04. 2025. у 07:51
Коментари (0)