ФРАНЦУСКА НАЈАВЉУЈЕ ПОПУШТАЊЕ МЕРА ОД 3. МАЈА: Ево како ће живот бити организован после празника
ФРАНЦУСКЕ власти намеравају да од 3. маја укину забрану кретања људи између различитих региона у земљи, а од 13. или 17. маја да започну с отварањем првих башта ресторана и музеја, као и продавница робе која се не сматра неопходном.
Грађани преко дана више неће морати да попуњавају потврде за кретање. Ђаци нижих разреда ће већ од следећег понедељка кренути у школу, а старији одмах после првомајских празника.
То су неке од новина које су у среду саопштили представници владе. С друге стране, полицијски час од 19 до 6 сати ће остати на снази. Попуштање се најављује и поред тога што у земљи тренутно у просеку има више од тридесет хиљада новозаражених, док су болнички капацитети пренапрегнути.
Ресторани, барови, музеји, позоришта, галерије и бископи у Француској су потпуно затворени још од краја октобра. Последњих месец дана уведена је и додатна забрана кретања грађана даље од 10 километара од куће, односно 30 километара аутомобилом у случају неопходне набавке.
Препоручујемо
ПОЛИЦАЈЦИ СЕ НАЉУТИЛИ: Протести широм Француске - ево шта су захтеви демонстраната
20. 04. 2021. у 18:04
МАСК ШОКИРАО О ЗЕЛЕНСКОМ: Он је шампион свих времена, извео једну од највећих пљачки САД-а
ИЛОН Маск, амерички милијардер и будући шеф комисије за смањење савезне владе у администрацији новоизабраног председника САД Доналда Трампа, назвао је Владимира Зеленског шампионом свих времена за „једну од највећих пљачки“ Сједињених Америчких Држава.
30. 12. 2024. у 15:29
ДРАМА У КОМШИЛУКУ: Откривена непозната летелица, становници упозорени да потраже склоништа
РУМУНСКИ радарски системи открили су синоћ мали летећи објекат, за који се сумња да је дрон, који је ушао у национални ваздушни простор до шест километара у југоисточном округу Тулчеа, саопштило је министарство одбране Румуније.
27. 12. 2024. у 09:23
ИСТИНА О СЛАНИНИ И СВИЊСКОЈ МАСТИ: Стручњаци откривају - шта заиста једемо
ТРАДИЦИОНАЛНЕ намирнице попут свињске масти, сланине и лука заузимају посебно место у кулинарској традицији многих регија, посебно на овим просторима.
31. 12. 2024. у 15:10
Коментари (0)