ИМАТЕ ПУДИНГ, ИМАТЕ ВИШЊЕ? Зашто не бисте направили колач за сладокусце (РЕЦЕПТ)
ХАРМОНИЈА укуса

Фото: Јутјуб принтскрин/ Jelajelena Petrovic
Кремасти сочни колач - потребно је:
2 јајета
50 мл уља
2 кашике шећера
100 мл јогурта
50 г сувог грожђа
100 г вишања
300 мл млека
1 пудинг од слатке павлаке
1/2 прашка за пециво

FOTO: Privatna arhiva
Кремасти сочни колач - припрема:
Скувати пудинг у млеку са једном кашиком шећера (може и више) и мало прохладити. Умутити јаја са једном кашиком шећера, и додати брашно са прашком за пециво.
Додати уље, јогурт и суво грожђе. Све изједначити. Плех подмазати и сипати тесто.
Пудинг сипати у кесу од замрзивача и отворити на ћошку малу рупицу, па ишарати по тесту правећи коцке. У сваку коцку убацити воће по избору ( у овом случају вишње). Пећи око 30-40 мин на 200 степени.

FOTO: Privatna arhiva
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЧОКОЛАДНИ КОЛАЧ СА ЛЕШНИЦИМА ВРХУНСКОГ УКУСА: Ако волите слатко, ово је идеалан колач
07. 02. 2023. у 12:00 >> 17:11

СЛАТКИ ПЕНАСТИ ВЕНЧИЋИ: Преукусни колачи које ће деца обожавати (ВИДЕО)
08. 02. 2023. у 18:00

МОНСТРУОЗНО! Овај хоће да влада Србијом! Жене му криве кад их неко силује или пребије!
ВУК Нектаријевић, студент блокадер са Машинског факултета у Београду, који је тобож бициклом ишао у Стразбур, има у најмању руку проблематичне ставове.
20. 04. 2025. у 14:35

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ОТВОРЕН ХРИСТОВ ГРОБ Ево шта су нашли: "Колена су ми клецала, нисам то очекивао - вековима је био затворен" (ВИДЕО)
"АПСОЛУТНО сам задивљен. "
19. 04. 2025. у 08:39
Коментари (0)