ДОМАЋИ ИНТЕГРАЛН БАГЕТ СА СЕМЕНКАМА: Хрскаво и укусно (ФОТО/ВИДЕО)

ИНТЕГРАЛНИ хлеб можете да направите и сами код куће

ДОМАЋИ ИНТЕГРАЛН БАГЕТ СА СЕМЕНКАМА: Хрскаво и укусно (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: Privatna arhiva

Ако сте љубитељ интегралног хлеба као што је багет па још са семенкама ево сјајног рецепта кога морате пробати и уживати у његовој хрскавој корици. Па да видимо како се прави...

Састојци за интегрални хлеб

  • 300-350  мл млаке воде
  • 15 г квасца
  • 1 кашичица шећера
  • мало соли
  • 350 г брашна белог
  • 100 г интегралног  пшеничног
  • 50 г интегралног раженог

Припрема:

У воду измрвити квасац и убацити шећер и 2 кашике брашна и све добро измешати. Кад запени сипати у ванглу, убацити брашно и со и замесити тесто  и обрадити га руком да постане глатко. Покрити да одмори око 40 мин.

Развући на сто и пресећи на 2 лоптице, а онда изваљати у дугачке ролнице дужине плеха.

 Плех обложити пек папиром, па сваку ролницу ставити у плех, али мало згужвати папир као хармонику да се багет не додирује.

Покрити да одмори 30 мин. посећи накосо оштрим ножем. Четкицом водом премазати делове што нису сећене и посути обилно семенкама. Пећи око 50 мин да хле буде реш печен.. Уживајте у дивном звуку хрскавости кад се сече..

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

ПОКАЗАО ЈЕ НЕПОШТОВАЊЕ: Легенда Јувентуса критиковала Влаховића (ВИДЕО)