НИЈЕ ВАМ ПОТРЕБАН КОТЛИЋ: Савршен рибљи паприкаш у шерпи (ФОТО/ВИДЕО)
ВРХУНСКО јело за предстојеће дане
Рибљи паприкаш - Састојци:
600 гр рибе по избору
мешавина смрзнутог поврћа
3 паприке свеже црвене
50 мл куваног парадајза
3-4 листа лорбера
црвена млевена слатка и туцана љута паприка
бибер, уље, со
лист и стабло целера
3 већа кромпира
Рибљи паприкаш - Припрема:
На уљу пропржити ситно сецкан црни лук и сечену на коцкице паприку, па додати смрзнуто поврће (шаргарепа, корен целера, пашканата, целера, а може и шака грашка). Све то динстати на тихој ватри око 10 мин.
Додати ловоров лист, може и неко зрно бибера, сецкан лист и стабло целера, црвену слатку и туцану паприку и све добро измешати.
Убацити на коцке исечен кромпир, кувани парадајз и налити око 2 л воде. Убацити рибу без костију. Кувати још 20-30 минута на тихој ватри.
Посолити, побиберити и додати кашику умућеног кукурузног скроба ако је паприкаш ређи. Додати першунов лист и искључити.
Наш паприкаш је готов. Уз паприкаш предлажем куване широке резанце као прилог.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НАПРАВИТЕ БРЗЕ ГРИЦКАЛИЦЕ: Рецепт за пуњене пита штапиће (ВИДЕО)
18. 02. 2023. у 12:43
ПОСНО И ПИКАНТНО: Чили флекице са киселим купусом (ФОТО/ВИДЕО)
16. 02. 2023. у 14:51
ИЛОН МАСК ПОДЕЛИО СНИМАК ИСТИНЕ: "НАТО је бомбардовао Београд како би распарчао Србију" (ВИДЕО)
МИЛИЈАРДЕР Илон Маск, власник Тесле, "Спејс Икса", друштвене платформе Икс, поделио је на свом профилу говор у којем Џефри Сакс прича о нелегалном бомбардовању Србије од стране НАТО-а.
12. 11. 2024. у 15:47
"ГЛАВНА ТЕМА ЈЕ ДА ЛИ ЋЕ МОСКВА БИТИ ГАЂАНА" Велико упозорење Вучића: Свет се креће по ивици амбиса!
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се јавности после говора на Самиту КОП29 у Азербејџану.
12. 11. 2024. у 12:33
КО ЈЕ ЈАЧИ - НАТО ИЛИ РУСИЈА? Истраживање открива ко има моћнију војску: "Две стране имају паритет само у једном погледу"
ПИТАЊЕ које занима многе добило одговор.
11. 11. 2024. у 22:35
Коментари (0)