ПОСНИ РЕЦЕПТ: Кисели купус са кромпиром и зачинима (ВИДЕО)

Novosti online

15. 03. 2023. у 09:00

АКО немате идеју за данашњи ручак, имамо САВРШЕН предлог

ПОСНИ РЕЦЕПТ: Кисели купус са кромпиром и зачинима (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб принтскрин/Jelajelena Petrovic

Кисели купус са кромпиром - састојци:

1 кг киселог купуса

600-700 г кромпира
1 већа главица црвеног лука
1 већа црвена свежа паприка
3 чена белог лука
мало лука белог у гранулама
ливоров лист
бибер, уље
црвена млевена паприка

Кисели купус са кромпиром - припрема:

Лук исећи на крупније резанце као и паприку и бели лук и све то пропржити на уљу. Купус исећи на танке резанце, па кад се лук пропржи убацити купус.

Све лепо динстати без додатка воде на тихој ватри. Кромпир скувати, не мора сасвим, па га мало прохладити.

Foto: Bakina kuhinja

 

Кад нам се купус издинстао (треба око 30 минута) додати алеву паприку, црвену млевену, бибер, може мало и љуте туцане папирке и све измешати.

Кромпир исећи на колутове, поуљити, додати мало црвене паприке и белог лука у гранулама, па углавити између купуса накосо. Ставити у рерну још 20-30 минута да се запече. Уз купус предлажем посну чорбицу, рецепт на каналу...Пријатно!

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ИЛОН МАСК ПОДЕЛИО СНИМАК ИСТИНЕ: НАТО је бомбардовао Београд како би распарчао Србију (ВИДЕО)

ИЛОН МАСК ПОДЕЛИО СНИМАК ИСТИНЕ: "НАТО је бомбардовао Београд како би распарчао Србију" (ВИДЕО)

МИЛИЈАРДЕР Илон Маск, власник Тесле, "Спејс Икса", друштвене платформе Икс, поделио је на свом профилу говор у којем Џефри Сакс прича о нелегалном бомбардовању Србије од стране НАТО-а.

12. 11. 2024. у 15:47

Коментари (0)

ПРОГОВОРИО БИВШИ ВОЗАЧ ПРИНЦЕЗЕ ДАЈАНЕ: Прекида ћутање и тврди - Да сам је возио те ноћи у Паризу, она би и даље била овде