СЛАТКО, А БЕЗ ШЕЋЕРА: Мини рол-пите са чоколадом, орасима и сувим шљивама - и то посне (ВИДЕО)
СЛАТКА посна пита без шећера, права за дане поста

Фото: Јутјуб принтскрин/Jelajelena Petrovic
Састојци за посне мини рол-пите
- 500 г танких кора за баклаву
- 300 г сувих шљива
- 100 г сувог грожђа
- 100 г сецканих ораха
- 2 штангле чоколаде
Припрема:
Суве шљиве без коштица добро опрати. Прелити са 200 мл воде, додати суво грожђе и ставити на шпорет да се мало динстају око пет минута.
Пред крај додати чоколаду и измешати. Склонити са шпорета, па убацити сецкане орахе. Све изједначити.
Кору раширити на сто, па је мало науљити. Одозго друга и њу премазати мало уљем, па на њу при дну поређати надев, савити ивице и уролати. Ређати у подмазан плех. Ролнице премазати уљем и пећи на 200 степени око 35-40 минута да лепо порумене. Сећи маказама.
У колико желите можете је прелити са сирупом као баклаву. Ја сам хтела соком од наранџе, али није било потребно, врхунска је и без тога.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

НАЈЈЕДНОСТАВНИЈИ РЕЦЕПТ ЗА ПРИНЦЕС КРОФНЕ: Овако ће успети - из првог пута
22. 02. 2023. у 22:00

НИЈЕ ГИБАНИЦА, А НИЈЕ НИ ПИТА: Необичан рецепт коме ћете се враћати (ВИДЕО)
19. 02. 2023. у 15:00

РЕЦЕПТ ЗА СУНЦЕ ПОГАЧУ КОЈУ ЋЕТЕ ОБОЖАВАТИ: Лагана и преукусна (ВИДЕО)
15. 02. 2023. у 19:00

ХАМЗА ИЗ НОВОГ ПАЗАРА ПРЕДВОДИ БЛОКАДЕРЕ НА УСКРС (ВИДЕО)
ТЕРОР гласне мањине над тихом већином траје данима, а сада су дошли из Новог Пазара да замене блокадере на Васкрс.
20. 04. 2025. у 10:40 >> 12:13

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ОТВОРЕН ХРИСТОВ ГРОБ Ево шта су нашли: "Колена су ми клецала, нисам то очекивао - вековима је био затворен" (ВИДЕО)
"АПСОЛУТНО сам задивљен. "
19. 04. 2025. у 08:39
Коментари (0)