РЕЦЕПТ ЗА ПРЕЛИВЕНУ ПИТУ: Састојке већ имате у кухињи (ВИДЕО)

Кристина Љубисављевић

04. 03. 2023. у 12:00 >> 17:26

ЛАКО, а преукусно!

РЕЦЕПТ ЗА ПРЕЛИВЕНУ ПИТУ: Састојке већ имате у кухињи (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб принтскрин/JelaJelena Petrovic

Ако вам је потребан рецепт за нову питу, имамо одлично решење.

Потребно је:

  • 9 листа готових танких кора
  • 250 г сира
  • око 100 гр шунке
  • везица першуновог листа
  • 2 јаја
  • 2 кашике брашна
  • 200 мл млека
  • 100 мл јогурта
  • 50 мл уља
  • 10 гр квасца или мало прашка за пециво
  • мало соли

Припрема:

Издробити сир, додати јаје, на коцкице шунку и сецкан першунов лист и све изједначити.

Спојити јогурт и млеко, додати брашно, мало соли, уље, надошли квасац и једно јаје и све умутити.

На сто раширити кору, па додати 2 мале кутлаче прелива и четкицом развући. Одозго ставити другу, па трећу с тим што на дно треће коју такође премажемо, ставимо надев сира. Ивице савијемо и уролујемо.

Плех премазати уљем, ролнице поређати и премазати уљем. Остатак прелити преко ролница и пећи на 200 степени Ц 50-60 мин. Прохлађену сећи.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

УКРАЈИНА ЈЕ ЗГРОЖЕНА: Не може да верује које санкције су управо укинуте Русији