НИКАДА НИСТЕ СТАВИЛИ АЈВАР У ПАСУЉ? Морате да пробате - ево у чему је цака (ПОСНИ РЕЦЕПТ)

02. 03. 2023. у 14:30

ЛЕПО и укусно

НИКАДА НИСТЕ СТАВИЛИ АЈВАР У ПАСУЉ? Морате да пробате - ево у чему је цака (ПОСНИ РЕЦЕПТ)

Фото: Јутјуб принтскрин/JelaJelena Petrovic

ПОСНИ ПАСУЉ СА ПИНЂУРОМ (ИЛИ АЈВАРОМ) - потребно је:

500 гр крупног пасуља

2 главице лука
ловоров лист
зрно бибера, мало
3 чена белог лука
1 кашика пинђура или ајвара
уље
со, бибер
першунов лист

Фото: Бакина кухиња

 

ПОСНИ ПАСУЉ СА ПИНЂУРОМ - како се прави:

Пасуљ добро опрати, па прокувати у мало воде. Бацити прву воду, па опет мало опрати у хладној води и налити воду. Додати ловоров лист, зрно бибера  и једну главицу ситно сецканог лука.

Покрити и кувати на лаганој ватри да се пасуљ скува, а да се не распадне. Благо варјачом промешати. У тигањ улити уља и насецкан црни лук, па га пропржити.

Додати брашно и сецкан бели лук и пржити да зарумени. Додати млевену црвену и туцану паприку као и млевеног бибера. На крају убацити кашику пинђура или ајвара. Пробати па на крају посолити.

Пустити пар минута да ври па ставити сецкан першунов лист. Наш пасуљ је готов. Фантастичног укуса. Пријатно.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане

ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.

25. 08. 2025. у 13:15

Коментари (2)

ОВА МАЈКА ЈЕ ПОСЕБНА: Разлог су њена деца, а ево и зашто (ВИДЕО)