ШТРУДЛИЦЕ И УШТИПЦИ: Преукусна посластица коју сви обожавамо (ФОТО/ВИДЕО)
СЈАЈНА посластица спремна за веома кратко време
Испробајте рецепт за посластицу у којој ће сви укућани уживати.
Штрудлице и уштипци - састојци:
300 мл млека
100 мл воде
1 јаје
550-600 гр брашна
15 гр свежег квасца
мало уља за тесто
корица лимуна
1 кашичица шећера
мало соли
100 гр млевених ораха
2 кашике џема
уље за пржење
Штрудлице и уштипци - припрема:
Растопити квасац у млакој води, додати шећер. Кад надође, сипати у ванглицу, додати јаје и измутити жицом. Убацити млако, 2-3 кашике уља, корицу лимуна. Додати брашно, со и замесити глатко мекше тесто.
Покрити да порасте. Развити за пола цм дебљине и сећи веће правоугаонике. Премазати мало џемом, па додати 1 пуну кашику млевених ораха и распоредити.
Увити у ролатић и ређати у подмазан плех. Покрити да одморе око 20 мин, па пржити у дубоком уљу на средњој температури.
Посути прах шећером и ванилин шећером по жељи. Врхунске тако су добре. Уживајте!
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПИКАНТАН КАО КОХ: Најсочнији колач са јабукама, чоколадом и сувим грожђем (ВИДЕО)
08. 03. 2023. у 17:30
ТЕСТЕНИНА СА ШУНКОМ И ПАВЛАКОМ: Уз сос од печурака нема грешке (ВИДЕО)
08. 03. 2023. у 15:15
ТАЧНО НА ОВОМ МЕСТУ БИ МОГАО ПОЧЕТИ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ: Путин га сматра својом територијом, НАТО трупе већ распоређене
ОВАЈ снегом прекривени гранични мост између две средњовековне тврђаве у делу Естоније где се говори руски, могао би бити место где ће започети трећи светски рат, пише Политико.
26. 12. 2024. у 08:55
ПОЈАВИЛА СЕ ШОК ТВРДЊА: "Руси су оборили авион у Казахстану, погледајте трагове експлозије на репу летелице"
АВИОН Азербејџан ерлајнса, који се 25. децембра срушио на путу за Русију, можда је оборен руском ракетом земља-ваздух, према извештајима руских медија који нису наклоњени Кремљу и руском председнику Владимиру Путину.
26. 12. 2024. у 07:44
А ПОСЛЕДИЦЕ? Кина гради највећу хидроелектрану на свету - иселиће милионе људи, "кешираће" невероватне 35 милијарде долара
ПРОИЗВОДИЋЕ троструко више од 88.2 милијарде kWh, колики је пројектовани капацитет тренутно највеће хидроелектране на свету - "Три кланца" у централној Кини.
26. 12. 2024. у 14:37
Коментари (0)