РЕЦЕПТ ЗА НАЈМЕКШУ ПОСНУ ПОГАЧУ: Како да је припремите - корак по корак (ФОТО/ВИДЕО)
УКУСНО и једноставно!

Фото: Принтсцреен/Јутјуб/Jelajelena Petrovic
Посна погача - Састојци:
400 мл млаке воде
1 кашичица шећера
50 мл маслиновог уља
мало соли
600-650 гр брашна
Посна погача - Припрема:
У млакој води измрвити квасац, додати шећер и оставити мало, па кад запени додати брашно, уље, со и замесити глатко тесто. Оставити да надође, мало премесити. Тесо поделити на 6 куглица од 80 гр и 6 куглица од 60 гр.
Остао нам је део теста који ће нам требати за средину. Обрадити лоптице па их покрити фолијом да мало одморе 5-6 мин. куглице развити у дужину 10-12 цм ширине 8 цм, па пола исећи на 12 тракица до пола теста.

Foto: Bakina kuhinja
Прву траку мало увити, а следеће три увити у кику, па следећу увити, па кика и тако редом. Од горњег дела увити кифлу на доле да добијемо део кикице која увија кифлу.
Ређати у круг око плеха величине 24-26цм. Плех обложити пек папиром. Друге мање лоптице такође развити дугуљастопа исећи на што тање траке до пола теста и увити кифлу.
Кифле ређати испод претходних кифлица,.У средуну стави малу куглицу, а око ње малу кикицу коју направите од теста. Покрити да порасте, па је премазати уљем и посути семенкама и крупном сољу. Печи на 200 степени Ц око 50 ми. Пријатно!
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ИДЕЈА ЗА ДАНАШЊИ СЛАТКИШ: Правимо кифлице са сувим грожђем и румом (ФОТО/ВИДЕО)
28. 03. 2023. у 21:00

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ОБРТ! Бастијан Швајнштајгер скинуо бурму, па поручио: "Било је лепо..."
НЕ СТИШАВАЈУ се приче о разводу Ане Ивановић и Бастијана Швајнштајгера. Иако се бивша тениска шампионка и немачки фудбалски ас годинама представљају као складан пар, друштвене мреже и медији последњих недеља брује о наводној кризи у браку и разводу.
04. 05. 2025. у 11:07 >> 11:11
Коментари (0)