РЕЦЕПТ ЗА НАЈМЕКШУ ПОСНУ ПОГАЧУ: Како да је припремите - корак по корак (ФОТО/ВИДЕО)
УКУСНО и једноставно!
Посна погача - Састојци:
400 мл млаке воде
1 кашичица шећера
50 мл маслиновог уља
мало соли
600-650 гр брашна
Посна погача - Припрема:
У млакој води измрвити квасац, додати шећер и оставити мало, па кад запени додати брашно, уље, со и замесити глатко тесто. Оставити да надође, мало премесити. Тесо поделити на 6 куглица од 80 гр и 6 куглица од 60 гр.
Остао нам је део теста који ће нам требати за средину. Обрадити лоптице па их покрити фолијом да мало одморе 5-6 мин. куглице развити у дужину 10-12 цм ширине 8 цм, па пола исећи на 12 тракица до пола теста.
Прву траку мало увити, а следеће три увити у кику, па следећу увити, па кика и тако редом. Од горњег дела увити кифлу на доле да добијемо део кикице која увија кифлу.
Ређати у круг око плеха величине 24-26цм. Плех обложити пек папиром. Друге мање лоптице такође развити дугуљастопа исећи на што тање траке до пола теста и увити кифлу.
Кифле ређати испод претходних кифлица,.У средуну стави малу куглицу, а око ње малу кикицу коју направите од теста. Покрити да порасте, па је премазати уљем и посути семенкама и крупном сољу. Печи на 200 степени Ц око 50 ми. Пријатно!
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ИДЕЈА ЗА ДАНАШЊИ СЛАТКИШ: Правимо кифлице са сувим грожђем и румом (ФОТО/ВИДЕО)
28. 03. 2023. у 21:00
УКРАЈИНА ДОБИЈА ЗАБРАНУ 20 ГОДИНА! Трампов предлог: "Ако им се не свиђа, имамо и другу варијанту"
ИАКО ће у Овални кабинет Беле куће ући тек за два и по месеца, већ су почеле анализе може ли Доналд Трамп испунити предизборна обећања и донети мир Украјини и Блиском истоку. Према писању "Вол стрит џорнала", који се позива на изворе блиске Трампу, саветници новоизабраног председника нуде замрзавање рата дуж прве линије, консолидацију окупираних територија за Русију, демилитаризовану зону и заустављање интеграције Кијева у НАТО на 20 година.
08. 11. 2024. у 09:02
ПУТИН ЗАПУШИО УСТА ЗАПАДУ: Његове речи о Олимпијским играма парају уши
ВЛАДИМИР путин говорио је Олимпијским играма које су пре неколико месеци одржане у Паризу
08. 11. 2024. у 18:34
УДАРИО НА ПОЛИЦИЈУ: Како је умро Ромео Савић, Кнелетов друг - у ноћи кад је Александар убијен сумња се да му је оставио поруку у хотелу
"ОТИМАО сам 'робу' и аутомобиле поквареним полицајцима. Волео сам да то радим инспекторима који су и сами криминалци, а нису имали смелости да стану наспрам мене. Можда сам и претеривао, али се кунем да нико поштен од мене није страдао. Увек сам узимао од цинкароша, пијанаца и 'индијанаца', понижавао их и малтретирао! Често сам то чинио због других. После ме је то много коштало."
08. 11. 2024. у 19:44
Коментари (0)