БРЗЕ ПРОЈИЦЕ СА СИРОМ: Никад једноставнији рецепт, а уз један састојак биће мекане као душа

Татјана Марковић

14. 10. 2023. у 07:00

ДАНАС вам доносимо никад једноставнији и бржи рецепт за пројице са сиром који успева из прве.

БРЗЕ ПРОЈИЦЕ СА СИРОМ: Никад једноставнији рецепт, а уз један састојак биће мекане као душа

Фото: Принтскрин

Кад вас изненаде драги гости, а немате баш пуно времена да несто припремите, ове брзе пројице могу бити одлично послужење. За меру користите чашу од 200 мл. Због јогурта ће бити баш мекане и ваздушате - нећете моћи да им одолите.

Састојци:

1 чаша кукурузног брашна
1 чаша брашна
1/2 чаше уља
1,5 чаша јогурта
1 кашичица соли
1 кашичица прашка за пециво
1 јаје
200 г сира

Фото: Принтскрин

Припрема:

Измешајте све састојке тако да добијете компактну смесу без грудвица. Сипајте смесу у калуп за пројице, претходно намазан маргарином и посут са мало брашна, али само до доповине калупа, јер ће нарасти током печења. Пројице пеците у претходно загрејаној редни на 200 Ц око 20-так минута. Када се прохладе извадите их из калупа и служите.

Уколико не поједете све чувајте их замотане у памучну крпу или у кутији са поклопцем, јер на тај начин ће сачувати свежину.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

СРБИН ЈЕ - СЕНЗАЦИЈА! Премијер лига је свашта видела, али око једнога се сада сви слажу: Никола Миленковић је чудо!