БРЗЕ ПРОЈИЦЕ СА СИРОМ: Никад једноставнији рецепт, а уз један састојак биће мекане као душа
ДАНАС вам доносимо никад једноставнији и бржи рецепт за пројице са сиром који успева из прве.
Кад вас изненаде драги гости, а немате баш пуно времена да несто припремите, ове брзе пројице могу бити одлично послужење. За меру користите чашу од 200 мл. Због јогурта ће бити баш мекане и ваздушате - нећете моћи да им одолите.
Састојци:
1 чаша кукурузног брашна
1 чаша брашна
1/2 чаше уља
1,5 чаша јогурта
1 кашичица соли
1 кашичица прашка за пециво
1 јаје
200 г сира
Припрема:
Измешајте све састојке тако да добијете компактну смесу без грудвица. Сипајте смесу у калуп за пројице, претходно намазан маргарином и посут са мало брашна, али само до доповине калупа, јер ће нарасти током печења. Пројице пеците у претходно загрејаној редни на 200 Ц око 20-так минута. Када се прохладе извадите их из калупа и служите.
Уколико не поједете све чувајте их замотане у памучну крпу или у кутији са поклопцем, јер на тај начин ће сачувати свежину.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
"НАСТАВЉА СЕ БРУКАЊЕ НА НАЈВИШЕМ НИВОУ" Црну Гору у Њујорку не представљају ни председник ни премијер
ЦРНУ ГОРУ у Генералној скупштини УН у Њујорку не представљају ни председник ни премијер, што је потпуно несхватљиво, сматрају дипломате и истичу да је то наставак брукања државе на највишем ниову, пише данас подгорички Дан.
23. 09. 2024. у 16:25
ОШТРО УПОЗОРЕЊЕ МОСКВЕ БАЈДЕНУ, ШОЛЦУ И МАКРОНУ: Моћније оружје од вашег је спремно
ПРЕДСЕДНИК САД Џозеф Бајден, немачки канцелар Олаф Шолц и председник Француске Емануел Макрон могу испровоцирати сукоб који може довести до неповратних последица, рекао је данас председник Думе Русије Вјачеслав Володин на пленарној седници.
17. 09. 2024. у 17:35
МИЛИЦА У БИКИНИЈУ: Облинама очарала мреже (ФОТО)
ПЕВАЧИЦА Милица Тодоровић ових дана дели изазовне фотографије и снимке са одмора, а последњим сликама направила је праву пометњу.
22. 09. 2024. у 20:45
Коментари (0)