ФРАНЦУСКИ КРОМПИР С ЛУКОМ: Једноставно преукусно - прави хит

Novosti online

07. 01. 2024. у 15:19

ШТА год да се нађе на свечарској трпези, кромпир ће увек скренути пажњу, а спремљен на француски начин биће прави хит.

ФРАНЦУСКИ КРОМПИР С ЛУКОМ: Једноставно преукусно - прави хит

Фото Shutterstock

Потребно:

* кромпир, 1 кг
* маслац, 100 г
* јаја, кувана, 4 комада
* будимска кобасица, 250 г
* црни лук, 1 главица
* кисела павлака, 200 мл
* пармезан, рендани, 100 г
* брашно, 1/2 кашике
* презле, 2 - 3 кашике
* со, по укусу
* бибер, по укусу
* першун, 1 веза
* влашац (врста лука), по укусу (у малим количинама, као зачин)


Припрема:

- Ољуштен и обарен кромпир исеците на колутове. У подмазани суд распоредите половину кромпира, одозго поређајте колутове јаја, кобасицу самлевену у блендеру, сецкан першун и пропржен лук. Прекријте преосталим кромпиром. Измешајте павлаку, брашно, со и бибер и прелијте преко сложеног кромпира. Поспите презлама, пармезаном и грудвицама маслаца.

Пеците око 15 минута на 180 степени. Служите као главно јело уз сезонску салату.

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
КАКО СУ ЕКСПЛОДИРАЛИ ПЕЈЏЕРИ КОД ГОТОВО 3.000 ЉУДИ? Постоје две теорије, а једна је посебно застрашујућа

КАКО СУ ЕКСПЛОДИРАЛИ ПЕЈЏЕРИ КОД ГОТОВО 3.000 ЉУДИ? Постоје две теорије, а једна је посебно застрашујућа

ОКО 2.800 људи, међу којима и велики број припадника либанског оружаног покрета Хезболах, који подржава Иран, као и лекари, повређени су у уторак након што су им експлодирали пејџери којима су комуницирали.

17. 09. 2024. у 21:06

ОШТРО УПОЗОРЕЊЕ МОСКВЕ БАЈДЕНУ, ШОЛЦУ И МАКРОНУ: Моћније оружје од вашег је спремно

ОШТРО УПОЗОРЕЊЕ МОСКВЕ БАЈДЕНУ, ШОЛЦУ И МАКРОНУ: Моћније оружје од вашег је спремно

ПРЕДСЕДНИК САД Џозеф Бајден, немачки канцелар Олаф Шолц и председник Француске Емануел Макрон могу испровоцирати сукоб који може довести до неповратних последица, рекао је данас председник Думе Русије Вјачеслав Володин на пленарној седници.

17. 09. 2024. у 17:35

Коментари (0)

ЖИВОТ ИМ СЕ МЕЊА ЗБОГ СТРОГИХ ПРАВИЛА КРУНЕ: Принц Џорџ и принцеза Шарлот ускоро нигде више неће смети да путују заједно