СУПА ОД ЛУКА - БРЗА, ЈЕФТИНА И ЗДРАВА: Идеална за хладне и зимске дане, али је одлична у свако доба за јачање имунитета
ОВА супа позната је од давнина у француској кухињи, а прави се и дан данас. Укусна и мирисна чорбица, која окрепљује.
Састојци:
* црни лук, 3 велике главице
* маслац, 80 г
* брашно, 1 кашика
* бујон, 750 мл
* со, 1 кашичица
* бели бибер, на врх ножа
* кришке хлеба, мање, 2 по тањиру
* бело вино, 1 шољица
* качкаваљ, рендани, 50 г
Припрема:
- Очишћен лук исеците на танка ребарца и пропржите га на половини припремљеног маслаца док не добије златножуту боју. Додајте брашно и пржите полако доливајући бујон.
Посолите и побиберите, па чорбу кувајте у поклопљеном суду око 20 минута, на средњој ватри. На преосталом маслацу пропржите кришке хлеба с обе стране и разделите их у четири ватросталне посуде. Чорбу склоните с ватре, улијте бело вино, промешајте и прелијте кришке хлеба. Поспите их ренданим сиром и запеците у јако загрејаној рерни 5–10 минута.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДИГНУТИ НАТО АВИОНИ ПОСЛЕ НАПАДА НА УКРАЈИНУ: Хитно се огласио Зеленски, имао поруку за Путина (ФОТО/ВИДЕО)
РУСИЈА је покренула масовни ваздушни напад на Украјину на божићно јутро по грегоријанском календару.
25. 12. 2024. у 11:16
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
ПЛАНЕТИ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ 1815. После догађаја на планини која је променила свет уследиле трагедије: "Питање није да ли ће, него КАДА!"
„ЕФЕКТИ би могли бити још гори него што смо видели 1815."
25. 12. 2024. у 15:54
Коментари (0)