УКОЛИКО ВОЛИТЕ ЈАГОДЕ, МОЖДА ЋЕТЕ ЖЕЛЕТИ ДА НАПРАВИТЕ: Домаћи сок и џем од јагода
Домаћи сок и џем од јагода прави се без конзерванса и вештачких додатака за одржавање свежине, па је пожељно да их одмах конзумирате.
Foto: Shutterstock
Домаћи сок од јагода
Састојци:
- 120 г свежих јагода
- 1 до 2 кашике меда
Припрема:
У блендеру измиксирајте јагоде и мед, док смеса не постане кашаста. Можете пити са пулпом или је процедити користећи газу. Сервирајте охлађено.
Фото: Схуттерстоцк
Домаћи џем од јагода
Састојци:
- 450 г јагода, ољуштених и исецканих
- 90 г шећера
- 2 кашике лимуновог сока
Припрема:
У лонцу помешајте јагоде, шећер и лимунов сок. Мешајте на лаганој ватри док се шећер не раствори. Повећајте топлоту до средње високе и доведите смесу до кључања. Често мешајте и гњечите јагоде, док се џем не згусне и мехурићи потпуно не прекрију површину џема, око 10 минута. Пребаците џем у теглу и оставите да се охлади на собној температури. Затворите теглу и чувајте у фрижидеру.
Foto: Shutterstock
Препоручујемо
ДОМАЋИ РАТЛУК ОД ЛЕШНИКА: Видећете да је укуснији него куповни
18. 05. 2024. у 11:00
БАУНТИ ТАРТ: Колач са кокосом прави се за 10 минута и једе се без гриже савести
18. 05. 2024. у 08:00
РУСИ ДОНЕЛИ ОДЛУКУ: Нафтна компанија продаје своју имовину у иностранству због санкција САД-а
РУСКА нафтна компанија Лукоил саопштила је данас да, због увођења рестриктивних мера неких држава против те фирме и њених подружница, намерава да прода своју имовину у иностранству.
27. 10. 2025. у 21:49
КАКО СЕ УРУШИО УКРАЈИНСКИ ФРОНТ? Стигло упозорење: Руси ће на пролеће кренути у нову офанзиву
ПОСЛЕ два и по месеца жестоких борби, црвена ознака на војној карти у Доњецкој области, позната као „зечије уши“, коначно је нестала.
27. 10. 2025. у 21:17
"ЦЕЦИН СИНЕ, ЋУТИ И УДАРАЈ, ЗА БОЉЕ И НИСИ!" Водитељка одбрусила Вељку - "Озбиљан комплекс!"
НАКОН што је боксер Вељко Ражнатовић покушао да исмеје перформанс водитељке Јоване Јеремић, који је уприличила током прославе њеног рођендана, она му је брзо јавно узвратила, у свом стилу.
26. 10. 2025. у 10:48
Коментари (0)