ПОТПУНО ПРИРОДАН СОК ОД КАЈСИЈА, БРЕСАКА И ЈАБУКА: Уживајте у потпуно природном и освежавајућем соку без шећера

Новости онлине

31. 07. 2024. у 17:00

Савршена комбинација кајсија, јабука и бресака, а нема ни конзервансе.

ПОТПУНО ПРИРОДАН СОК ОД КАЈСИЈА, БРЕСАКА И ЈАБУКА: Уживајте у потпуно природном и освежавајућем соку без шећера

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 г кајсија
  • 500 г јабука
  • 500 г бресака
  • вода по потреби
  • мед или јаворов сируп по укусу (опционо)

Припрема:

Оперите кајсије, брескве и јабуке за сок темељно, под млазом воде. Очистите кајсије од коштица, а јабуке и брескве од коштица и петељки. Исецкајте воће на мање комаде. У великом лонцу, ставите исецкано воће и додајте довољно воде да га прекрије. Ставите лонац на шпорет и загрејте га на средње јаку ватру. Када вода почне да кључа, смањите температуру и оставите да се крчка 15-20 минута или док воће не омекша.

Склоните лонац са шпорета и оставите да се воће мало охлади. Када је довољно охлађено, користите блендер или штапни миксер да га измиксате у глатку смесу. Ако желите, можете додати мед или јаворов сируп по укусу како бисте засладили сок. Када добијете жељену густину и укус, процедите сок кроз цедиљку или газу како бисте уклонили евентуалне честице и влакна.

Сипајте сок у стаклене флаше или тегле и добро затворите. Сок одмах можете расхладити у фрижидеру и чувати до 3-4 дана. Ако желите да га дуже чувате, можете га пастеризовати тако што ћете флаше или тегле потопити у велику посуду с водом и загрејати до тачке кључања. Држите их у кључалој води око 10-15 минута, а затим извадите, оставите да се охладе и чврсто затворите.

(stvar ukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).

09. 01. 2025. у 20:45

ЈА САМ ТЕ ПЛАТИО, МОРАШ ДА ПЕВАШ! Коњевић доживео инцидент на ромском весељу

"ЈА САМ ТЕ ПЛАТИО, МОРАШ ДА ПЕВАШ!" Коњевић доживео инцидент на ромском весељу

ПЕВАЧ Шериф Коњевић имао је инцидент о којем се нашироко писало, када је на једној ромској свадби наводно дошло до непријатне ситуације у којој су он и његова колегиница Надица Адемов нападнути.

12. 01. 2025. у 10:49

Коментари (0)

НИЈЕ ЗА СТАРО ГВОЖЂЕ: Монфилс освојио турнир у Окланду и постао најстарији шампион АТП тура (ФОТО)