ДОМАЋА ЧОКОЛАДНА ПОГАЧА: Посластица која никога не оставља равнодушним, штавише, са стола нестаје зачас

Јована Васић

26. 01. 2025. у 16:00

Чоколадна погача постала је веома популарна на друштвеним мрежама, а свако ко је пробао истиче да је укус неодољив!

ДОМАЋА ЧОКОЛАДНА ПОГАЧА: Посластица која никога не оставља равнодушним, штавише, са стола нестаје зачас

Foto: Printskrin Youtube

Састојци:

За тесто:

  • 3 кашике шећера
  • 1 кесица сувог квасца
  • 1 чаша топлог млека (200 мл)
  • 1 чаша топле воде (200 мл)
  • 1 шољица уља (100 мл)
  • Беланце (жуманце оставити за премазивање)
  • 6 чаша брашна (користите чашу од 200 мл)
  • 1 кашичица соли

За фил:

  • Кремић од чоколаде
  • Млевени ораси

За премазивање:

  • Жуманце
  • 1 кашичица млека

Припрема:

У чинију ставите шећер, суви квасац, топло млеко и топлу воду. Промешајте и оставите да одстоји 5-10 минута док квасац не почне да пени.

Додајте уље, беланце и со, па постепено умешајте брашно. Умесите мекано тесто које се не лепи за руке. Покријте тесто чистом кухињском крпом и оставите да нарасте на топлом месту око 1 сат. Када је тесто нарасло, поделите га на једнаке лоптице.

Сваку лоптицу развуците у облик круга. На средину ставите кашичицу чоколадног намаза и поспите млевеним орасима. Преклопите ивице теста преко фила и обликујте куглицу или жељени облик. Поређајте припремљене колачиће у плех обложен папиром за печење.

У чинијици помешајте жуманце и млеко, па тиме премажите сваки колачић.

Пеците у претходно загрејаној рерни на 180°Ц док не порумене (око 20-25 минута).

Ову чоколадну погачу можете сервирати и топлу и хладну, једнако је укусна.

(still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

СПЕКТАКЛ У БОЛОЊИ: Марко Подрашчанин осваја четврти пут за редом Куп Италије са Лубеом