ДОМАЋА ЧОКОЛАДНА ПОГАЧА: Посластица која никога не оставља равнодушним, штавише, са стола нестаје зачас
Чоколадна погача постала је веома популарна на друштвеним мрежама, а свако ко је пробао истиче да је укус неодољив!
Састојци:
За тесто:
- 3 кашике шећера
- 1 кесица сувог квасца
- 1 чаша топлог млека (200 мл)
- 1 чаша топле воде (200 мл)
- 1 шољица уља (100 мл)
- Беланце (жуманце оставити за премазивање)
- 6 чаша брашна (користите чашу од 200 мл)
- 1 кашичица соли
За фил:
- Кремић од чоколаде
- Млевени ораси
За премазивање:
- Жуманце
- 1 кашичица млека
Припрема:
У чинију ставите шећер, суви квасац, топло млеко и топлу воду. Промешајте и оставите да одстоји 5-10 минута док квасац не почне да пени.
Додајте уље, беланце и со, па постепено умешајте брашно. Умесите мекано тесто које се не лепи за руке. Покријте тесто чистом кухињском крпом и оставите да нарасте на топлом месту око 1 сат. Када је тесто нарасло, поделите га на једнаке лоптице.
Сваку лоптицу развуците у облик круга. На средину ставите кашичицу чоколадног намаза и поспите млевеним орасима. Преклопите ивице теста преко фила и обликујте куглицу или жељени облик. Поређајте припремљене колачиће у плех обложен папиром за печење.
У чинијици помешајте жуманце и млеко, па тиме премажите сваки колачић.
Пеците у претходно загрејаној рерни на 180°Ц док не порумене (око 20-25 минута).
Ову чоколадну погачу можете сервирати и топлу и хладну, једнако је укусна.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПОГАЧА СА СУВИМ ГРОЖЂЕМ И ОРАСИМА: Богата, сочна посластица (ВИДЕО)
01. 01. 2025. у 07:00Новости онлине
ПОГАЧА СА ЦИМЕТОМ У ОБЛИКУ ПАХУЉЕ: Одличног укуса и још бољег изгледа (ВИДЕО)
09. 12. 2024. у 14:30
РАПСОДИЈА УКУСА: Домаћа погача са три врсте сира, идеална за доручак или ужину
10. 07. 2024. у 07:00
"СРАМ ТЕ БИЛО, ОАФЕ ШИЦЕ" Маск жестоко одговорио Шолцу због онога што је рекао у Давосу
АМЕРИЧКИ милијардер Илон Маск поручио је немачком канцелару Олафу Шолцу да треба да га буде срамота назвавши га "Оафом Шицом".
22. 01. 2025. у 08:22
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
"ИЗБОМБАРДОВАЛИ СМО СРБЕ САМО ТАКО": Певач служио на КиМ 1999. - јавност у неверици због његове изјаве (ВИДЕО)
ПЕВАЧ Џејмс Блант, који се прославио дебитантским албумом "Back to Bedlam", служио је у Кфору 1999. године, за време и непосредно након бомбардовања.
27. 01. 2025. у 12:07
Коментари (0)