БАШ ОВАКО СУ ИХ ПРАВИЛЕ НАШЕ БАКЕ: Домаће погачице са чварцима, укус коме је тешко одолети

Новости онлине

30. 01. 2025. у 07:00

Домаће погачице са чварцима за доручак, ужину или вечеру су јело које ћете често да правите.

БАШ ОВАКО СУ ИХ ПРАВИЛЕ НАШЕ БАКЕ: Домаће погачице са чварцима, укус коме је тешко одолети

Фото Shutterstock

Састојци:

900 г брашна

500 г чварака
700 мл млека
3 јајета
1 квасац
2 кашичице шећера
со по укусу
сусам за посипање

Рецепт за домаће погачице са чварцима:

Како бисте направили ове погачице прво умлачите млеко па у њега убаците квасац, шећер и мало брашна. Након тога брашно које сте припремили просејте, па у њега додајте со, млеко и квасац који је нарастао. Чварке самељите, па им додајте 1-2 јајета и соли и добро израдите.

Када се тесто подигне растањите га и премажите чварцима које сте самлели. Затим тесто преклапајте попут писма и оставите да одстоји. Исти поступак поновите још два пута. Када је последњи пут одстојало, растањите га и помоћу стаклене чаше вадите погачице.

Поређајте их у плех обложен папиром за печење. Премажите их умућеним јајетом и поспите сусамом. Пеците у рерни загрејаној на 180 степени, док не порумене. Уживајте!

(ствар укуса)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис

30. 01. 2025. у 07:58

РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком

РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком

НАКОН тога Милица се углавном сама појављивала на разним догађајима, кад је и почело да се шушка да је њиховој љубави дошао крај, јер раније никада није био случај да се певачица појави сама на јавном месту.

29. 01. 2025. у 18:41

Коментари (0)

ЧУДОМ ПРЕЖИВЕО! Овај спортиста није погинуо у паду авиона - избегао несрећу на невероватан начин!