ПЛАВИ ПЛАТИЏАН НА ТУРСКИ НАЧИН: Невероватно је укусан а брзо се припрема

Новости онлине

31. 03. 2025. у 14:30

Када једном будете пробали, увек ћете спремати патлиџан на овај начин.

ПЛАВИ ПЛАТИЏАН НА ТУРСКИ НАЧИН: Невероватно је укусан а брзо се припрема

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • плави патлиџан 1 средњи
  • јаја 1-2
  • Презле 5 кашика
  • брашна 3 кашике
  • со, суви зачин, бели лук у праху и мл.бибер по укусу
  • алева паприка 1 кашика
  • оригано по укусу
  • уље по потреби

Припрема:

Оперите патлиџан па га ољуштите. Пресеците га уздужно на пола па сваку половину ножем засеците до дршке. Ставите га затим у воду и кувате око 2-3 минута а затим га добро оцедите. У један тањир умутите јаја а у други ставите презле, брашно, со, бибер, бели лук у праху, суви зачин,оригано и алеву паприку па све добро измешајте. Сваки комад патиџана најпре уваљајте у суву смесу а затим у јаја па пржите на загрејаом уљу са обе стране док не порумене. Извадите патлиџане па их ставите на папирни убрус да упију евентуални вишак уља. Послужите са мешавином киселе павлаке, мајонеза и сенфа.

(superrecepti)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

РУСИЈА СЛАВИ! Руси добили сјајну вест из Београда