ДАНАС ИЗ БАКИНЕ КУХИЊЕ ЗА СВЕ СЛАДОКУСЦЕ: Бурек од јабука (ВИДЕО)
УМЕСТО јабука можете користити неко друго воће или поврће, па направите слан бурек.

Foto: Bakina kuhinja
БАКИНА КУХИЊА - бурек - пита са јабукама прсти да се лижу!
БУРЕК ОД ЈАБУКА - потребно је:
500 г танких кора
4 велике јабуке
уље
30-50 мл киселе воде
Припрема:
У чинију сипајте киселу воду и уље и добро измешајте. Јабуке изрендати и засладити по жељи. Плех 24 цм пречника премажите уљем или обложите пек-папиром.
БУРЕК ОД ЈАБУКА - припрема:
На дно ставите три коре и попрскајте водом и уљем. Кору следећу попрскајте уљем и водом, побацајте мало јабука па је савити као хармонику и ређати по три у реду па преко тога исто тако до краја. Покрити са две празне коре, пећи на 200 степени око 40-45 минута. Истрести наопако на даску и служити топло.
За још рецепата запратите нас на Вајберу
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

РЕЦЕПТ ЗА ДИЈЕТАЛНИ ХЛЕБ: Потребна су само три састојка (ВИДЕО)
10. 07. 2023. у 07:50

МЕКАНИ КРОАСАНИ ЗА ДОРУЧАК: Слатки и слани рецепт од једног теста! (РЕЦЕПТ)
06. 07. 2023. у 21:00

ШТАПИЋИ СА ЦИМЕТОМ: Хрскава посластица од четири састојка! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
05. 07. 2023. у 13:00

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље
РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.
17. 04. 2025. у 11:29

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ОТВОРЕН ХРИСТОВ ГРОБ Ево шта су нашли: "Колена су ми клецала, нисам то очекивао - вековима је био затворен" (ВИДЕО)
"АПСОЛУТНО сам задивљен. "
19. 04. 2025. у 08:39
Коментари (0)