ТРАДИЦИОНАЛНА СРПСКА ГИБАНИЦА: Рецепт за најбољу врсту пите која се слаже у слојевима и просто топи у устима
Доносимо вам рецепт за најбољу гибаницу, толико је укусна, прсте да полижете!

Фото:Јутјуб/Принтскрин
Српска гибаница је врста пите која се слаже у слојевима, надев је од сира, а залива се мешавином јогурта, јаја, уља, воде и соли. Послужује се у свим могућим приликама, од доручка и вечере, преко предјела на разним слављима, па чак и пикника.
Сир који се користи је тврди стари крављи сир, јер је он мастан и слан и самим тим је пита укуснија и лепша. Навикли смо некако на ситни сир, али вам стварно препоручујемо да направите са старим. Одлична је и са фета сиром уколико не нађете стари крављи.
- 1 кг кора за пите
- 500 г старог сланог сира
- 2 кашичице соли
- 200 мл уља
- 8 целих јаја
- 200 мл воде
- 500 мл јогурта
ПРИПРЕМА:
Укључити рерну на 200 степени да се загреје. Поделити коре на шест делова. Поделити сир на пет делова.
Подмазати велики плех и послагати први део кора једну на другу и сваку премазати са мало уља. На задњу кору ставити комадиће сира. Тако радити до краја са корама и сиром.
Препоручујемо

РОЛАТ ОД ТИКВИЦА: Никад их више нећете јести на другачији начин - прелепо јело
12. 08. 2023. у 19:00

ОВА МАЈКА ЈЕ ПОСЕБНА: Разлог су њена деца, а ево и зашто (ВИДЕО)
ОНИ су Илија, Јована и Василије Хаџи-Пурић, полазници Центра за таленте "Никола Тесла".
10. 09. 2025. у 12:13 >> 20:43

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

ОБЈАВЉЕН СНИМАК УБИСТВА У МЕТРОУ ИЗ ДРУГОГ УГЛА: Видите ШТА су радили путници док је лепа Ирина издисала (УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО)
МУЧНЕ сцене из САД.
10. 09. 2025. у 19:43
Коментари (0)