ПОГАЧА ПУЊЕНА ПУТЕРОМ И ПАВЛАКОМ: Веома је мекана, а укуснија је од било које из пекаре
Мекана погача са путером и павлаком има неодољив укус. Идеалан је избор за све оброке, а деца ће је обожавати. Веома једноставно се припрема, а изгледа божанствено.
Састојци:
- 600 г брашна
- 8 г сувог квасца
- 1 јаје
- 100 мл уља
- 2 кашичице соли
- 300 мл млека
- 200 г павлаке
- 1 кашичица шећера
- 100 г путера
- жуманце за премазивање
- мак за посипање
Припрема:
У посуду ставити млеко, квасац и шећер па промешати и оставитии да одстоји пет минута. Након тога додати јаје, уље и постепено уз мешање додавати брашно. Сипати со и месити тесто. Тесто оставити да нарасте, око 15 минута. Поделити тесто на четири дела и обликовати у лопте. Узети прву лопту и развући је оклагијом, а затим премазати путером и склонити са стране. Развући другу лопту и ставити је преко прве, а затим премазати павлаком у дебљем слоју. Развући и трећу лопту, па ставити преко већ сложених и развучених, па премазати путером. Затим развући четврту, последњу лопту и ставити преко осталих и лепо је спојити са првим слојем, да би се затворио фил.
Ставити погачу у тепсију, а затим ножем формирати звезду (не притискати ножем скроз до краја). Погачу премазати жуманцетом и посути маком. Ставити да се пече на 200 степени, око 30 минута.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ВОДЕНИЧАРСКА КУКУРУЗНА ПОГАЧА: Слојеви од меког златног теста, а између пуна сира
14. 08. 2023. у 13:14
СЛАТКА ПОГАЧА: Мекано тесто пуњено чоколадом је посластица коју нико не пропушта
16. 08. 2023. у 21:00
ТАЧНО НА ОВОМ МЕСТУ БИ МОГАО ПОЧЕТИ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ: Путин га сматра својом територијом, НАТО трупе већ распоређене
ОВАЈ снегом прекривени гранични мост између две средњовековне тврђаве у делу Естоније где се говори руски, могао би бити место где ће започети трећи светски рат, пише Политико.
26. 12. 2024. у 08:55
ПОЈАВИЛА СЕ ШОК ТВРДЊА: "Руси су оборили авион у Казахстану, погледајте трагове експлозије на репу летелице"
АВИОН Азербејџан ерлајнса, који се 25. децембра срушио на путу за Русију, можда је оборен руском ракетом земља-ваздух, према извештајима руских медија који нису наклоњени Кремљу и руском председнику Владимиру Путину.
26. 12. 2024. у 07:44
А ПОСЛЕДИЦЕ? Кина гради највећу хидроелектрану на свету - иселиће милионе људи, "кешираће" невероватне 35 милијарде долара
ПРОИЗВОДИЋЕ троструко више од 88.2 милијарде kWh, колики је пројектовани капацитет тренутно највеће хидроелектране на свету - "Три кланца" у централној Кини.
26. 12. 2024. у 14:37
Коментари (0)