КРОМПИР ПИТА-ПОГАЧА: Никад ништа укусније и кремастије нећете пробати од овог предивног оброка
Јело као ниједно до сада: кромпир пита-погача је чисто гурманско искуство које морате да пробате.

Foto: Jutjub/Printskrin/
Састојци за тесто:
- 1 јаје
- 200 мл млека
- 20 г квасаца
- 400 г брашна
- 50-100 г маслаца
Потребно за фил:
- 1кг куваног кромпира
- 50-100 г маслаца
- 100 мл млека,
- со по укусу
Потребни састојци за други фил:
- 200 г рендане моцареле
- За премазивање: уље и 1 јаје
Припрема: Умесите тесто од јаја, млека, квасца, брашна и маслаца. Тесто оставите да нарасте.
За то време обарите килограм кромпира. У кромпир додајте со и маслац и млеко. Направите пире.
Тесто развуците у тепсију, преко њега ставите пире од кромпира, а онда и рендану моцарелу. Преклопите са другим делом теста, па премажите са јајетом. Пеците у загрејаној рерни на 200 степени Целзијуса.
Препоручујемо

СЛАТКА ПОГАЧА: Мекано тесто пуњено чоколадом је посластица коју нико не пропушта
16. 08. 2023. у 21:00

ВОДЕНИЧАРСКА КУКУРУЗНА ПОГАЧА: Слојеви од меког златног теста, а између пуна сира
14. 08. 2023. у 13:14

БУКТИ РАТ НА УЛИЦАМА ЕВРОПСКОГ ГРАДА: Нападнута возила са децом, одјекују пуцњи и сузавац (ВИДЕО)
ОКО 100 маскираних нападача који су махали металним шипкама и Молотовљевим коктелима напали су аутомобиле на ауто-путу и сукобили се са полицијом у централном француском граду Лиможу.
20. 07. 2025. у 10:03

ШОК ПРИЗОР НА ЕВЗОНИЈУ: Човек стигао на границу у ово време, нема живе душе! Ево када да кренете пут Грчке
ЛЕТЊИ одмор за многе грађане Србије и региона започиње у бескрајном реду на граничном прелазу Евзони, на улазу из Северне Македоније у Грчку.
20. 07. 2025. у 11:15

Научници ајкулама спустили мртву краву на 1.629 метара дубине - нису могли да верују шта су рибе урадиле (ВИДЕО)
"ТО ПОКАЗУЈЕ стратегију преживљавања код врста које се не хране усамљено."
14. 07. 2025. у 13:06
Коментари (0)