КРОМПИР ПИТА-ПОГАЧА: Никад ништа укусније и кремастије нећете пробати од овог предивног оброка
Јело као ниједно до сада: кромпир пита-погача је чисто гурманско искуство које морате да пробате.
Састојци за тесто:
- 1 јаје
- 200 мл млека
- 20 г квасаца
- 400 г брашна
- 50-100 г маслаца
Потребно за фил:
- 1кг куваног кромпира
- 50-100 г маслаца
- 100 мл млека,
- со по укусу
Потребни састојци за други фил:
- 200 г рендане моцареле
- За премазивање: уље и 1 јаје
Припрема: Умесите тесто од јаја, млека, квасца, брашна и маслаца. Тесто оставите да нарасте.
За то време обарите килограм кромпира. У кромпир додајте со и маслац и млеко. Направите пире.
Тесто развуците у тепсију, преко њега ставите пире од кромпира, а онда и рендану моцарелу. Преклопите са другим делом теста, па премажите са јајетом. Пеците у загрејаној рерни на 200 степени Целзијуса.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СЛАТКА ПОГАЧА: Мекано тесто пуњено чоколадом је посластица коју нико не пропушта
16. 08. 2023. у 21:00
ВОДЕНИЧАРСКА КУКУРУЗНА ПОГАЧА: Слојеви од меког златног теста, а између пуна сира
14. 08. 2023. у 13:14
УКРАЈИНА У РАТ ПОСЛАЛА РОБОТЕ БЕЗ ИЈЕДНОГ ЧОВЕКА: Битка добила неочекивани исход (ВИДЕО)
БРИГАДА Украјинске националне гарде известила је о успешном нападу у коме су учествовали само роботи - од копнених робота наоружаних митраљезима до летелица борбених дронова. Ови роботи су напали руске положаје у Харковској области, на северу Украјине, и - победили.
27. 12. 2024. у 09:04
ДРАМА У КОМШИЛУКУ: Откривена непозната летелица, становници упозорени да потраже склоништа
РУМУНСКИ радарски системи открили су синоћ мали летећи објекат, за који се сумња да је дрон, који је ушао у национални ваздушни простор до шест километара у југоисточном округу Тулчеа, саопштило је министарство одбране Румуније.
27. 12. 2024. у 09:23
А ПОСЛЕДИЦЕ? Кина гради највећу хидроелектрану на свету - иселиће милионе људи, "кешираће" невероватне 35 милијарде долара
ПРОИЗВОДИЋЕ троструко више од 88.2 милијарде kWh, колики је пројектовани капацитет тренутно највеће хидроелектране на свету - "Три кланца" у централној Кини.
26. 12. 2024. у 14:37
Коментари (0)