ДОДАЈТЕ ЈЕДАН САСТОЈАК У ТЕСТО И ВАШЕ ПЕЦИВО ЋЕ БИТИ СВЕЖЕ ДАНИМА: Јефтин је, а већина га већ има у кухињи
Састојак који сви углавном имају у кухињи учиниће да ваше пециво буде свеже и мекано данима. Направити најбоље тесто није сложен процес, али се мора поштовати, како би резултат био добар.
Foto: Jutjub/Printskrin/ Cookrate - Dough Recipes
Важно је да сви састојци за тесто имају пре мешења собну температуру, зато их бар сат пре почетка рада ставите на радну даску. Ако користите суви квасац, одмах га помешајте са брашном и свим осталим додацима за тесто.
Сигурно да већина домаћица има своје цаке како да јој тесто баш сваки пут успе, али један трик омогућиће да пециво које направите буде свеже и по неколико дана. Није важно да ли месите кифлице, хлеб или лепиње довољно је да само додате један састојак. У питању је скроб који помаже код свих врста теста. Уколико њега додате у тесто, оно ће бити прозрачније, а пециво укусније и свежије. Оно што је битно да урадите је да помешате скроб са брашном, па да тако додате у тесто, а не да га додајете са неким другим састојцима.
Размера је следећа - на 4 шоље брашна иде 1 кашика скроба. Тесто након тога припремајте по уобичајеном рецепту и остављате га да нарасте као и иначе.
(Курир Стил)
Препоручујемо
ЗЕЛЕНСКИ СА ПРВЕ ЛИНИЈЕ ФРОНТА ПОСЛАО ПОРУКУ ОЧАЈА: Руса је све више и више! Ситуација тешка и компликована
ПРЕДСЕДНИК Украјине Володимир Зеленски је изјавио да је ситуација на фронту тешка и компликована и да се повећава број руских снага.
20. 12. 2025. у 07:09
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета
РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.
20. 12. 2025. у 09:41
Објављени ИНТИМНИ кадрови Меланије Трамп из КУПАТИЛА - и то ЗЛАТНОГ! Доналд је питао да ли је видела, она му одговорила (ВИДЕО)
МЕЛАНИЈА је беспрекорно стилизована – шешири, штикле, фризура – све је у складу са њеним хладним и контролисаним имиџом
19. 12. 2025. у 19:01
Коментари (0)