ДОДАЈТЕ ЈЕДАН САСТОЈАК У ТЕСТО И ВАШЕ ПЕЦИВО ЋЕ БИТИ СВЕЖЕ ДАНИМА: Јефтин је, а већина га већ има у кухињи
Састојак који сви углавном имају у кухињи учиниће да ваше пециво буде свеже и мекано данима. Направити најбоље тесто није сложен процес, али се мора поштовати, како би резултат био добар.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Cookrate - Dough Recipes
Важно је да сви састојци за тесто имају пре мешења собну температуру, зато их бар сат пре почетка рада ставите на радну даску. Ако користите суви квасац, одмах га помешајте са брашном и свим осталим додацима за тесто.
Сигурно да већина домаћица има своје цаке како да јој тесто баш сваки пут успе, али један трик омогућиће да пециво које направите буде свеже и по неколико дана. Није важно да ли месите кифлице, хлеб или лепиње довољно је да само додате један састојак. У питању је скроб који помаже код свих врста теста. Уколико њега додате у тесто, оно ће бити прозрачније, а пециво укусније и свежије. Оно што је битно да урадите је да помешате скроб са брашном, па да тако додате у тесто, а не да га додајете са неким другим састојцима.
Размера је следећа - на 4 шоље брашна иде 1 кашика скроба. Тесто након тога припремајте по уобичајеном рецепту и остављате га да нарасте као и иначе.
(Курир Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље
РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.
17. 04. 2025. у 11:29

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ОТВОРЕН ХРИСТОВ ГРОБ Ево шта су нашли: "Колена су ми клецала, нисам то очекивао - вековима је био затворен" (ВИДЕО)
"АПСОЛУТНО сам задивљен. "
19. 04. 2025. у 08:39
Коментари (0)