НАЈМЕКШИ ХЛЕБ СА МАСЛИНАМА И ПРАЗИЛУКОМ: Уз њега ће сваки намаз и јело бити много укусније
НАПРАВИТЕ најмекши хлеб са маслинама и празилуком. Ако волите хлеб са белим луком, обавезно морате да испробате и овај рецепт.
Ништа лепше од мириса домаћег хлеба који се шири кућом. У мекано тесто иду маслине и мирођија. Додаје се и празилук, који се претходно динста. Врло лако се спрема, а сваки намаз и јело је уз њега дупло укусније!
Потребно:
* 1 + 3/4 шоље пшеничног брашна
* 1/2 кашилчице сувог квасца
* 1/3 кашичице соли + 1/3 кашичице соли
* 200 мл млаке воде
* 250 г празилука исецканог
* шака зелених маслина
* шака мирођије
* шака изренданог тврдог сира
* мало маслиновог уља
Рецепт за најмекши хлеб са празилуком и маслинама:
Помешајте пшенично брашно, суви квасац и со (1/3 кашичице), па постепено додајте млаку воду. Замесите тесто за хлеб, па оставите да надође око 8-12 сати. Пропржите исецкан празилук на мало маслиновог уља, додајте 1/3 кашичице соли, продинстајте, па оставите да се охлади. У тесто додајте продинстан празилук, исецкане маслине, мирођију, изрендан тврди сир, па премесите рукама тесто са додацима. Преместите тесто у правоугаони плех обложен пек папиром, па пеците са поклопцем хлеб 35 минута на 220°Ц. Потом склоните поклопац и пеците око 15-20 минута хлеб са празилуком и маслинама. Сеците охлађен хлеб.
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
ТИТОВ СИН СЕ ТУЖИ СА ХРВАТСКОМ: ОЗНА га натерала да потпише да се одриче наследства
ИМАЊЕ Јосипа Броза Тита у Самобору у Хрватској, удаљено само километар од центра града, некада је била једна од његових приватних резиденција.
12. 01. 2025. у 20:00
Коментари (0)