КАКО ДА ИСПЕЧЕТЕ САВРШЕНУ ПРОЈУ? Испоштујте ове савете и више се никада неће мрвити, ни бити сува

Novosti online

17. 03. 2024. у 19:00

АKO имате проблем са пројом која се мрви или је сува, послушајте следеће савете.

КАКО ДА ИСПЕЧЕТЕ САВРШЕНУ ПРОЈУ? Испоштујте ове савете и више се никада неће мрвити, ни бити сува

Фото Shutterstock

Уместо меког жутог користите грубо млевено бело кукурузно брашно

Грубо млевено кукурузно брашно јер оно садржи клицу и љуску, па ћете добити укус налик меканом хлебу од целог зрна. 

Бело кукурузно брашно прави се од истих делова биљке као и жуто, али има финији и суптилнији укус. 

Обавезно додајте и пшенично брашно

Оно је важно везиво без кога можете да добијете суву проју која ће се мрвити.

Додајте павлаку

Павлака омогућава "повезивање" свих састојака. Додајте и мало ваниле у праху да избегнете киселкаст укус.

Додајте мало мајонеза 

Можете да ставите комадић путера на врх проје кад је извадите из рерне, или мало мајонеза, биће мека и неће се мрвити.

Пустите да проја одстоји пре печења

Обавезно оставите проју да одстоји бар 10 минута пре печења. 

Сеците проју тек после 15 минута, никако одмах из рерне

Избегните сечење чим извадите проју из рерне. Важно је да сачекате, због средине проје која се најкасније испече, и да не би била сува.

(Trpeza)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМЦИ ХАПШЕЊА ШИПТАРСКОГ ТЕРОРИСТЕ: Овако је пао бивши припадник ОВК у Свилајнцу, ево за шта се сумњичи (ВИДЕО)

ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМЦИ ХАПШЕЊА ШИПТАРСКОГ ТЕРОРИСТЕ: Овако је пао бивши припадник ОВК у Свилајнцу, ево за шта се сумњичи (ВИДЕО)

ШИПТАРСКИ терориста и бивши истакнути припадник терористичке ОВК Халили Лулзин, ухапшен је данас у Свилајнцу, у заједничкој акцији Безбедносно-информативне агенције, Службе за откривање ратних злочина УКП МУП-а Републике Србије, а у сарадњи са Тужилаштвом за ратне злочине.

22. 07. 2025. у 20:54

Коментари (0)

РУСИЈА ТУГУЈЕ: Погинуо Јевгениј Катуњин