КАКО ДА ИСПЕЧЕТЕ САВРШЕНУ ПРОЈУ? Испоштујте ове савете и више се никада неће мрвити, ни бити сува
АKO имате проблем са пројом која се мрви или је сува, послушајте следеће савете.
Фото Shutterstock
Уместо меког жутог користите грубо млевено бело кукурузно брашно
Грубо млевено кукурузно брашно јер оно садржи клицу и љуску, па ћете добити укус налик меканом хлебу од целог зрна.
Бело кукурузно брашно прави се од истих делова биљке као и жуто, али има финији и суптилнији укус.
Обавезно додајте и пшенично брашно
Оно је важно везиво без кога можете да добијете суву проју која ће се мрвити.
Додајте павлаку
Павлака омогућава "повезивање" свих састојака. Додајте и мало ваниле у праху да избегнете киселкаст укус.
Додајте мало мајонеза
Можете да ставите комадић путера на врх проје кад је извадите из рерне, или мало мајонеза, биће мека и неће се мрвити.
Пустите да проја одстоји пре печења
Обавезно оставите проју да одстоји бар 10 минута пре печења.
Сеците проју тек после 15 минута, никако одмах из рерне
Избегните сечење чим извадите проју из рерне. Важно је да сачекате, због средине проје која се најкасније испече, и да не би била сува.
(Trpeza)
Препоручујемо
ШОК У ЊУЈОРКУ: Погледајте шта је Путинов специјални изасланик донео на разговоре са САД (ФОТО)
СПЕЦИЈАЛНИ изасланик руског председника Владимира Путина Кирил Дмитријев донео је на разговоре са званичницима у Сједињеним Америчким Државама бомбоне које на омотима имају Путинове цитате.
26. 10. 2025. у 17:16
ШТА СЕ ДЕШАВА У ПОКРОВСКУ? Ситуација за Украјину је много гора него на мапама, Сирски побеснео
РУСКИ председник Владимир Путин изјавио је данас да је град Покровск у Доњецкој области опкољен, док његови генерали тврде да је у граду и околини блокирано више од пет хиљада украјинских војника.
26. 10. 2025. у 18:54
"ЦЕЦИН СИНЕ, ЋУТИ И УДАРАЈ, ЗА БОЉЕ И НИСИ!" Водитељка одбрусила Вељку - "Озбиљан комплекс!"
НАКОН што је боксер Вељко Ражнатовић покушао да исмеје перформанс водитељке Јоване Јеремић, који је уприличила током прославе њеног рођендана, она му је брзо јавно узвратила, у свом стилу.
26. 10. 2025. у 10:48
Коментари (0)