КАКО ДА ИСПЕЧЕТЕ САВРШЕНУ ПРОЈУ? Испоштујте ове савете и више се никада неће мрвити, ни бити сува

Novosti online

17. 03. 2024. у 19:00

АKO имате проблем са пројом која се мрви или је сува, послушајте следеће савете.

КАКО ДА ИСПЕЧЕТЕ САВРШЕНУ ПРОЈУ? Испоштујте ове савете и више се никада неће мрвити, ни бити сува

Фото Shutterstock

Уместо меког жутог користите грубо млевено бело кукурузно брашно

Грубо млевено кукурузно брашно јер оно садржи клицу и љуску, па ћете добити укус налик меканом хлебу од целог зрна. 

Бело кукурузно брашно прави се од истих делова биљке као и жуто, али има финији и суптилнији укус. 

Обавезно додајте и пшенично брашно

Оно је важно везиво без кога можете да добијете суву проју која ће се мрвити.

Додајте павлаку

Павлака омогућава "повезивање" свих састојака. Додајте и мало ваниле у праху да избегнете киселкаст укус.

Додајте мало мајонеза 

Можете да ставите комадић путера на врх проје кад је извадите из рерне, или мало мајонеза, биће мека и неће се мрвити.

Пустите да проја одстоји пре печења

Обавезно оставите проју да одстоји бар 10 минута пре печења. 

Сеците проју тек после 15 минута, никако одмах из рерне

Избегните сечење чим извадите проју из рерне. Важно је да сачекате, због средине проје која се најкасније испече, и да не би била сува.

(Trpeza)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане

ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.

25. 08. 2025. у 13:15

Коментари (0)

ДИГИТАЛИЗАЦИЈА - ПАРАДИГМА МОДЕРНОГ ПОСЛОВАЊА