ПОГАЧИЦЕ ОД КОПРИВЕ СА ЧИА СЕМЕНКАМА: Здрав пролећни рецепт
Здраве погачице, а мекане и укусне.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 100г врхова свеже коприве
- 150г кукурузног брашна
- 15 г зобеног брашна (или млевених овсених пахуљица)
- 1 кашика сухог квасца
- 1 кашичица хималајске соли
- 1 кашичица шећера
- 2 кашике чиа семенки
- 150мл млаке воде
- 40мл маслиновог уља
- 10 кашика јогурта
- 3 кашике свежег крављег
Припрема:
Уберите листове свеже коприве (не заборавите користити рукавице приликом брања). Коприву оперите под млазом и кувајте је у врелој води 5 минута.
Кувану коприву оцедите, охладите и ситно нарежите.
У већој посуди помешајте суве састојке, додајте течне, сир и насецкану коприву па умесите тесто. Добићете врло мекано тесто.
Пустите да тесто одстоји пола сата прекривено крпом.
Тесто вадите кашиком и мокрим длановима обликујте мало веће куглице, а затим их спљоштите у облику круга. Тако добијене погачице стављајте на масни папир у тепсију. Сваку погачицу премажите водом и посипајте семенкама.
Ставите у рерну загрејану на 180 степени око 20 минута.
Извадите из рерне, мало охладите и послужите!
Погачице можете послужити уз неки укусни и здрави намаз или уз кефир и јогурт.
(stvarukusa/mondo)
РУСИ ДОНЕЛИ ОДЛУКУ: Нафтна компанија продаје своју имовину у иностранству због санкција САД-а
РУСКА нафтна компанија Лукоил саопштила је данас да, због увођења рестриктивних мера неких држава против те фирме и њених подружница, намерава да прода своју имовину у иностранству.
27. 10. 2025. у 21:49
КАКО СЕ УРУШИО УКРАЈИНСКИ ФРОНТ? Стигло упозорење: Руси ће на пролеће кренути у нову офанзиву
ПОСЛЕ два и по месеца жестоких борби, црвена ознака на војној карти у Доњецкој области, позната као „зечије уши“, коначно је нестала.
27. 10. 2025. у 21:17
"ЦЕЦИН СИНЕ, ЋУТИ И УДАРАЈ, ЗА БОЉЕ И НИСИ!" Водитељка одбрусила Вељку - "Озбиљан комплекс!"
НАКОН што је боксер Вељко Ражнатовић покушао да исмеје перформанс водитељке Јоване Јеремић, који је уприличила током прославе њеног рођендана, она му је брзо јавно узвратила, у свом стилу.
26. 10. 2025. у 10:48
Коментари (0)