ПОГАЧИЦЕ ОД КОПРИВЕ СА ЧИА СЕМЕНКАМА: Здрав пролећни рецепт

Новости онлине

30. 04. 2024. у 07:00

Здраве погачице, а мекане и укусне.

ПОГАЧИЦЕ ОД КОПРИВЕ СА ЧИА СЕМЕНКАМА: Здрав пролећни рецепт

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 100г врхова свеже коприве
  • 150г кукурузног брашна
  • 15 г зобеног брашна (или млевених овсених пахуљица)
  • 1 кашика сухог квасца
  • 1 кашичица хималајске соли
  • 1 кашичица шећера
  • 2 кашике чиа семенки
  • 150мл млаке воде
  • 40мл маслиновог уља
  • 10 кашика јогурта
  • 3 кашике свежег крављег

Припрема:

Уберите листове свеже коприве (не заборавите користити рукавице приликом брања). Коприву оперите под млазом и  кувајте је у врелој води 5 минута.

 Кувану коприву оцедите, охладите и ситно нарежите.

У већој посуди помешајте суве састојке, додајте течне, сир и насецкану коприву па умесите тесто. Добићете врло мекано тесто.

 Пустите да тесто одстоји пола сата прекривено крпом.

 Тесто вадите кашиком и мокрим длановима обликујте мало веће куглице, а затим их спљоштите у облику круга. Тако добијене погачице стављајте на масни папир у тепсију. Сваку погачицу премажите водом и посипајте  семенкама. 

 Ставите у рерну загрејану на 180 степени око 20 минута.

 Извадите из рерне, мало охладите и послужите!

Погачице можете послужити  уз неки укусни и здрави намаз или уз кефир и јогурт.

(stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).

09. 01. 2025. у 20:45

ЈА САМ ТЕ ПЛАТИО, МОРАШ ДА ПЕВАШ! Коњевић доживео инцидент на ромском весељу

"ЈА САМ ТЕ ПЛАТИО, МОРАШ ДА ПЕВАШ!" Коњевић доживео инцидент на ромском весељу

ПЕВАЧ Шериф Коњевић имао је инцидент о којем се нашироко писало, када је на једној ромској свадби наводно дошло до непријатне ситуације у којој су он и његова колегиница Надица Адемов нападнути.

12. 01. 2025. у 10:49

Коментари (0)

ВЕЛИКА ЧАСТ: Сергеј Милинковић-Савић добио престижну награду (ФОТО)