НАЈЈЕДНОСТАВНИЈИ РЕЦЕПТ ЗА ТОРТИЉЕ: Домаће тортиље су много укусније него куповне
Вероватно сте мислили како је домаће тортиље тешко направити, али није нимало компликовано. Сједине се састојци за тесто, које је као за палачинке и онда се прже.

Фото Shutterstock
Састојци:
- 300 г брашна
- 1 кашичица соли
- 1 кашичица шећера
- 480 мл воде
- 1 кашика уља
Припрема:
У посуди помешајте брашно, со и шећер, па постепено додајте воду и мешајте. Смеса треба да буде мало гушћа него за палачинке. Мешајте све док не разбијете све грудвице, а онда сипајте уље и још једном промешајте. Тигањ премажите уљем и када се загреје сипајте две кутлаче смесе и мало развуците по тигању. Пржите и на сваких минут окрећите.Битно је да притискате тесто по ивици како би се направио балон. Ређајте на тацну и покријте крпом, па сачекајте да омекшају.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ДА ВАМ ТЕСТО УВЕК ИСПАДНЕ САВРШЕНО: Ево колико тачно квасца се ставља
15. 04. 2024. у 09:00

АКО ЖЕЛИТЕ ДА НАПРАВИТЕ УКУСАН ДОРУЧАК: Домаћа тортиља пуњена пршутом и сиром
12. 02. 2024. у 08:00

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)