ПИТА СА ЈАБУКАМА, МАКОМ И ОРАСИМА: Кад је будете пробали, отвориће вам нову димензију укуса
Уколико волите слатке пите, ова ће од сада бити ваш фаворит.
Састојци:
Мак надев:
- 200 г млевеног мака
- 1 кашика пшеничног гриза
- 5 кашика шећера
- 2 кашике пекмеза
- 200 мл млека
Орах надев:
- 200 г млевених ораха
- 1 кашика пшеничног гриза
- 5 кашика шећера
- 2 кашике пекмеза
- 200 мл млека
Јабука надев:
- 4 - 5 јабука
- 5 кашика шећера
- 1 кашичица (5-10 г) цимета
Прелив:
- 3 цела јајета
- 5 кашика шећера
- ванилин шећер
- 2 кашике гриза
- 200 мл јогурта (1 чаша)
- 100 мл уља (1/2 чаше)
- 100 мл воде (1/2 чаше)
- 10 г прашка за пециво (1 кесица)
- 500 г готових кора
Припрема:
Прво направите сва три фила. Фил од мака правите тако што млеко проври па са врелим млеком прелијете мак и шећер и гриз. Измешате и када све лепо упије, додајте пекмез.
Фил од ораха направите на скоро исти начин као и од мака.
Фил од јабука правите тако што изренданте јабуке и додате им шећер и цимет. Можете јабуке да динстате, али и не морате.
Затим умутите прелив од јаја, шећера, гриза, јогурта, уља, воде и прашка за пециво.
Затим крените да слажете питу. На подмашћен плех ставите две коре за питу. Затим раширите једну кору и премажите је са филом од мака, па преко сложите другу кору, па премажите, па сложите трећу кору и премажите и направите хармонику коју ћете ставити у плех. Тако урадите са свим филовима. Целу питу залијте преливом и ставите у рерну да се пече на 200 степени Целзијуса око 45 минута.
(Стилл)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РУСИ ИЗВЕЛИ ВЕЛИКИ НАПАД НА КИЈЕВ: Испаљено 90 пројектила, више од пет сати трајала ваздушна опасност
ЗБОГ руских ваздушних удара, источни део Украјине био је у ваздушној опасности више од пет сати, саопштила је украјинска војска, а Москва је покренула неколико таласа напада на Кијев и друге градове.
06. 10. 2024. у 11:09
ЗАСТРАШУЈУЋЕ УПОЗОРЕЊЕ ИЛОНА МАСКА ЗА АМЕРИКУ: Ако Трамп не победи...
БИВШИ амерички председник и републикански председнички кандидат Доналд Трамп одржао је митинг у граду Батлеру у америчкој савезној држави Пенсилванији, на месту где је 13. јула преживео атентат.
06. 10. 2024. у 08:14
"О ТРИ СТВАРИ НЕ ЖУРИ ГОВОРИТИ" Иза мудрости владике Николаја крије се велика лекција
ВЛАДИКА Николај Велимиропвић истицао је да о три ствари о не треба журити говорити.
06. 10. 2024. у 12:47
Коментари (0)