САРДИНИЈСКА ПИТА СА ПАРАДАЈЗОМ: Савршена за доручак
Ова пита се једноставно припрема, а типична је по томе што се прави са зрелим парадајзом.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 600 г зрелог парадајза
- 2 кашике уља (плус више за тигањ)
- 1 лук
- 1 чен белог лука
- Неколико листова босиљка
- 350 г брашна
- 7 г квасца
- 1 кашичица соли
- 1 кашичица оригана
- 1/2 кашичице шећера
Припрема:
За питу са парадајзом прво исеците лук и бели лук и ставите их у велику чинију. Исеците парадајз на мале комаде и сакупите воду од парадајза одвојено у малу посуду. Додајте парадајз у чинију и додајте сецкани босиљак, оригано, со, уље и брашно.
У парадајз воду измрвите квасац, додајте шећер и промешајте. Додајте квасац и све умесите рукама, добићете веома лепљиво тесто. Ставите целофан и оставите да се диже најмање 2 сата. Науљите плех, лопатицом распоредите тесто, покапајте уљем и пеците на 190 степени од 45 до 50 минута.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПИТА СА ПАПРИКАМА: Држаће вас дуго ситим, а осваја од првог залогаја
30. 07. 2024. у 15:00

ПИТА СА КУПУСОМ И ПИРИНЧЕМ: Традиционални рецепт за питу коју ћете обожавати
19. 07. 2024. у 08:00

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)