СВЕЖЕ И ВРУЋЕ, А СПРЕМНЕ ЗА ТИЛИ ЧАС: Домаће лепиње
Домаће лепиње се једноставно праве, а можете да их једете уз сухомеснато, намазе по жељи или саме.
Састојци:
- 60 мл млека
- 60 мл воде
- 1 кашичица квасца
- 1/2 кашичице шећера
- 1 јаје
- 1 кашичица соли
- 600 г брашна
- 50 мл отопљеног путера
Припрема:
Како бисте направили лепиње, додајте квасац и шећер у топлу воду. Оставите док не набубри. Припремите тесто тако што ћете да помешате млеко, воду, шећер и квасац у чинији. Оставите да се дигне тесто. Затим додајте со, јаје и брашно. Мало промешајте па додајте путер и замесите тесто. Оставите сат времена да тесто нарасте. Дигнуто тесто поделити на комаде и развијајте рукама. Загрејте уље у тигању и пржите лепиње са обе стране док не порумене. Уживајте!
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПОСНЕ КРОФНЕ: Лако се праве, а меке као душа
16. 08. 2024. у 09:00
РЕЦЕПТ ЗА ПРЖЕНИЦЕ НА МАЛО ДРУГАЧИЈИ НАЧИН: Укусан доручак који ће сви обожавати
14. 09. 2024. у 07:00
НОВИ РЕЦЕПТ КОЈИ ЈЕ ЗАЛУДЕО ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ: Слатко пециво попут облака
12. 09. 2024. у 17:34
СОЧНИ И НЕОДОЉИВИ: Троуглићи са сиром и шунком какве још нисте пробали
06. 08. 2024. у 12:00
ШОК САЗНАЊА НА СУЂЕЊУ: Запослени у "Рибникару" нису пружили помоћ деци након што их је Коста упуцао?
ИЗ СНИМАКА се види да су теткица, којој још не знамо име, разредна Драгана Томић и домар Раде Симић, након што је Коста пуцао, а пре доласка наставника географије Зорана Нишевића и полиције, били на вратима учионице историје у којој је било "VII/2" и нико од њих није ушао унутра и пружио помоћ деци.
30. 09. 2024. у 14:56
МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока
НАЧЕЛНИК Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић рекао је у емисији "Таковска 10" да Србија касни са увођењем обавезне војне обавезе. Суштина је да се изгради одбрамбени капацитет Србије, сваки дан и сваку годину коју чекамо, губимо генерације младих војника, рекао је генерал Мојсиловић. У једној класи рачунамо до 20.000 војника-регрута, на годишњем нивоу, два и по месеца по пет хиљада њих у једној класи, односно циклусу, рекао је Мојсиловић уз напомену да ће прво бити регрутовани млађи војници, почев од 2006. годишта.
25. 09. 2024. у 22:01
ВЕДРАНА РУДАН ОЧАЈНА: "У боловима сам, размишљам шта да на мене навуку кад умрем..."
"Бол тумачим као плес метастаза у мом тијелу..."
03. 10. 2024. у 21:09
Коментари (0)